Hlavní obsah

Toast (Racio)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 600 kJ
Bílkoviny16,5 g
Tuky5 g
Sacharidy65 g
Sůl1,6 g
SAFA1,5 g
Vláknina8 g
Cukry11 g

Jedná se o výrobek z pšeničné mouky, glukózového sirupu, droždí, rostlinného oleje a dalších přísad. Je především zdrojem sacharidů, neplnohodnotných bílkovin a malého množství tuku s vhodným složením. Obsah vlákniny je průměrný. Nevýhodou tohoto výrobku je vyšší glykemický index. Tento výrobek můžete v přiměřeném množství občas zařadit do jídelníčku, konzumujte ho však vždy v kombinaci s nějakým zdrojem bílkovin.

Náhrada potraviny

Vhodnější alternativou je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny a má nižší glykemický index. Tento výrobek můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.