Hlavní obsah
Kachna bez kůže průměr (syrová bez kostí)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 550 kJ |
Bílkoviny | 18 g |
Tuky | 6 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 2,7 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kachny je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část (prsa), můžete kachnu občas konzumovat.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou jsou kuřecí nebo krůtí prsa (bez kůže), které obsahují méně tuku.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama