Hlavní obsah
Kachní prsa bez kůže (syrová)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 530 kJ |
| Bílkoviny | 20 g |
| Tuky | 5 g |
| Sacharidy | 0 g |
| Sůl | 0,22 g |
| SAFA | 2,25 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u kachny je však poměrně vysoký. Nejvíce tuku je obsaženo pod kůží, proto ji před konzumací raději odstraňte. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). Pokud odstraníte kůži a viditelný tuk, můžete kachní prsa občas konzumovat.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou jsou libovější krůtí či kuřecí prsa.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






