Hlavní obsah

Klobása šunková

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie800 kJ
Bílkoviny10,8 g
Tuky14 g
Sacharidy5,7 g
Sůl2,1 g
SAFA5,3 g
Vláknina0 g
Cukry0,3 g

Jedná se o tepelně opracovaný masný výrobek. Podíl masa a obsah tuku se může velmi lišit u jednotlivých výrobků. Zpravidla však bývá obsah tuku nižší než v jiných klobásách, stále je však poměrně vysoký a jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Výrobek obsahuje velké množství soli a řadu přídatných látek. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká. Z těchto důvodů klobásu raději do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada potraviny

Vybírejte masné výrobky s vysokým podílem kvalitního masa a nízkým obsahem tuku, nejvhodnější je kvalitní kuřecí, krůtí či libová vepřová šunka.