Hlavní obsah
Párky jemné
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 240 kJ |
| Bílkoviny | 12 g |
| Tuky | 26 g |
| Sacharidy | 4 g |
| Sůl | 2,2 g |
| SAFA | 11,7 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 1,2 g |
Párky od různých výrobců se velmi liší svým složením a kvalitou, sledujte proto složení uvedené na obale. Pokud se výrobek nazývá jemné párky, měl by dle vyhlášky obsahovat minimálně 50 % masa a maximálně 35 % tuku. Méně kvalitní náhražky však často obsahují nízký podíl masa horší kvality. Párky mají vysoký obsah tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin, proto párky raději do jídelníčku nezařazujte. Uzeniny obecně obsahují velké množství soli a často také mnoho přídatných látek, vybírejte pouze kvalitnější výrobky s vysokým podílem masa a nižším obsahem tuku a konzumujte je jen v přiměřeném množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou výrobky, které obsahují méně tuku a mají co nejvyšší podíl masa, to splňují například párky se šmakounem.
Postranní panel
Reklama
Reklama






