Hlavní obsah

Tradiční vánočka: Zkusíte kynutou, nebo tvarohovou?

Foto: Stepanek Photography, Profimedia.cz

Foto: Stepanek Photography, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce bez vánočky? Ani náhodou! Máme pro vás několik vyzkoušených a zároveň rozmanitých receptů. Zkusíte tradiční kynutou, pivní hrnkovou či třeba tvarohovou bez kynutí anebo vsadíte na vánočku podle Josefa Maršálka? Je to jen na vás.

Článek

Vánoce jsou konečně tady, a tak je čas na tradiční vánočku. Že jste ji zatím nepekli, protože nevíte, jak ji uplést? Díky postupu na videu Jak uplést vánočku ze 6 pramenů či Upleťte vánočku z 8 i 9 pramenů se vám to určitě povede. Děsíte se pletení i nadále? Není nic jednoduššího než při pečení použít formu na vánočku!

Vánočka podle Maršálka

Jako první nabízíme vánočku podle vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka. Ten se totiž podělil o vylepšený recept své babičky:

Klasická vánočka i bez kynutí

Vánočky se bát nemusíte, ani když to neumíte s droždím: vyzkoušejte tvarohovou bez kynutí. Jestli se rozhodnete pro práci s kvasnicemi, podívejte se předtím na fígle, jak na kynuté těsto, aby se povedlo. Pokud se moc nekamarádíte s váhou, zkuste vánočku upéct podle hrnkového receptu.

Sladké vánoční pečení: minivánočky i štola

Tradiční vánočka se vám přejedla? Zkuste i další parádní vánoční pečivo, které ji sice připomíná, ale je to zase něco trochu jiného.

Bojíte se, že vám vánočka zbude nebo že nebude později už tak dobrá? Nevadí. V tom případě je tu vynikající rychlá jablečná buchta ze staré vánočky anebo francouzský toast z vánočky. A udělat si můžete samozřejmě i tvarohovou žemlovku z vánočky.

Načítám