Hlavní obsah

Sardelová pasta

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 010 kJ
Bílkoviny7 g
Tuky24 g
Sacharidy0 g
Sůl24,3 g
SAFA6,72 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Jedná se o výrobek z nakládaných sardelí, oleje, soli a přídatných látek. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. V tomto výrobku je velké množství přidaného tuku, u méně kvalitních výrobků se bude pravděpodobně jednat o tuk s horším složením, vybírejte proto kvalitnější výrobky. Obsah bílkovin je v tomto produktu nižší. Energetická hodnota je poměrně vysoká, proto tento výrobek do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou výrobky, které neobsahují přidaný tuk, například rybí výrobky ve vlastní šťávě nebo v octovém nálevu. Nejlepší volbou jsou však vhodně upravené čerstvé ryby.