Hlavní obsah

Sleď (syrový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie700 kJ
Bílkoviny18 g
Tuky10 g
Sacharidy0 g
Sůl0,2 g
SAFA2,8 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Jedná se o mořskou tučnou rybu. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, můžete ho proto občas v malém množství konzumovat.

Náhrada potraviny

Tučné ryby můžete občas v malém množství konzumovat, ve větším množství však do jídelníčku zařazujte méně tučné ryby, například halibuta nebo tresku.