Hlavní obsah
Šunka vepřová standardní
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 410 kJ |
Bílkoviny | 14 g |
Tuky | 4 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 2,5 g |
SAFA | 1,8 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Standardní šunka musí dle legislativy obsahovat pouze 10 % čistých svalových bílkovin a při její výrobě můžou být použita barviva, vláknina, škrob, rostlinné a jiné živočišné bílkoviny. Část masa tedy bývá nahrazena levnějšími surovinami a obsah bílkovin je nižší. Obsah tuku je poměrně nízký. Nevýhodou šunky je vysoký obsah soli a fosforečnanů, konzumujte ji proto v přiměřeném množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější je šunka nejvyšší jakosti nebo výběrová, která obsahuje vyšší podíl masa a neobsahuje levnější náhražky. Vepřovou šunku můžete nahradit krůtí či kuřecí šunkou, které obsahují ještě méně tuku.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama