Hlavní obsah
Naše Bio jogurt bílý
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 280 kJ |
| Bílkoviny | 5 g |
| Tuky | 3 g |
| Sacharidy | 4 g |
| Sůl | 0,1 g |
| SAFA | 2 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 4 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt, energetická hodnota je proto poměrně nízká a je vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Tento jogurt můžete zařazovat do jídelníčku.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






