Hlavní obsah
Olešnický tvaroh tvrdý
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 500 kJ |
| Bílkoviny | 25 g |
| Tuky | 1 g |
| Sacharidy | 2 g |
| Sůl | 0,2 g |
| SAFA | 0,68 g |
| Vláknina | 0,2 g |
| Cukry | 2 g |
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tvrdý tvaroh obsahuje velmi malé množství tuku, díky vyšší sušině je energetická hodnota vyšší, ale jedná se o bohatý zdroj cenných látek, zejména bílkovin a vápníku a můžete ho proto v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Strouhaný tvaroh je vhodný použít na posypání sladkých i slaných pokrmů, celý pokrm se tak obohatí o plnohodnotné bílkoviny a vápník.
Postranní panel
Reklama
Reklama






