Hlavní obsah
Kroupy ječné
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 500 kJ |
| Bílkoviny | 9 g |
| Tuky | 2,8 g |
| Sacharidy | 73 g |
| Sůl | 0 g |
| SAFA | 0,5 g |
| Vláknina | 8 g |
| Cukry | 0,75 g |
Kroupy jsou loupaná zrna různých obilovin, nejčastěji se využívají ječné kroupy. Jsou především zdrojem škrobu, malého množství bílkovin, některých vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Kroupy lze použít do pomazánek, salátů, polévek, pro přípravu dušených a zapékaných pokrmů i jako přílohu.
Náhrada potraviny
V přiměřeném množství můžete kroupy zařazovat do jídelníčku. Můžete je nahradit jinými obilovinami, například bulgurem, kuskusem, pohankou či rýží nebo těstovinami.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






