Článek
Ořechy můžete použít jakékoli: jádra pekanů, vlašských, pistácií, lískových... Jen vždy vezměte nesolené. Pro pohodlné obalení ořechů v cukru můžete také místo mísy použít uzavíratelný sáček. Můžete vyzkoušet i ořechy v karamelu. Jsou výborné a patří mezi úžasné jedlé dárky.
Postup
01.
Troubu předehřejte na 130 °C a plech vyložte pečicím papírem. Ve velké míse smíchejte cukr a skořici.
02.
V jiné míse vyšlehejte ruční metlou bílek se špetkou soli a troškou vody. Stačí jen do pěny, nemusí být tuhý sníh. Do bílkové pěny přidejte ořechy a míchejte, dokud nebudou dobře obalené.
03.
Bílkem pokryté ořechy přendejte do směsi cukru a skořice a krátce je zamíchejte, aby se celé obalily cukrovou vrstvou. Obalené ořechy rozložte v jedné vrstvě na pečicí papír na plechu a vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 50 minut a každých 15 minut je promíchejte. Hotové je nechte na plechu zchladnout.



