Hlavní obsah

Pudinkové cukroví s marmeládou a čokoládou

Hodnocení:
(36)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Trik pro extra jemnou chuť a strukturu vašeho cukroví? Obyčejný pudink! Přimíchejte ho do klasického máslového těsta a pochopíte, proč je právě tohle cukroví tak oblíbené. A na rozležení mu stačí jen pár dnů!

Ingredience pro:
45 kusů
Na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 175 g másla
  • 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1/4 sáčku kypřicího prášku do pečiva
Na dokončení
  • čokoládová poleva
  • marmeláda
Článek

Postup

Krok 1: Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto, které buď rovnou zpracujte, nebo nechte v chladu odležet do druhého dne. Dvě hodiny před použitím ho vyndejte z lednice.

Krok 2: Pomocí strojku z těsta vytlačujte přímo na plech vyložený pečicím papírem dlouhé hady a krájejte je na menší sušenky. Těsto můžete také rozválet a vypichovat z něj tvary pomocí vykrajovátek.

Krok 3: Pečte asi 10 minut při 170 °C, až začnou okraje růžovět.

Krok 4: Vychladlé cukroví spojujte marmeládou, kterou jste na plotně nebo v mikrovlnce zahřáli a poté protlačili přes sítko. Boky máčejte v čokoládové polevě (nebo asi 100 g čokolády na vaření rozpuštěné s 50 g tuku) a dejte zaschnout na pečicí papír.

Krok 5: Cukroví nechte v uzavřené krabici alespoň pět dnů odležet, krásně změkne.

Znáte trik s pudinkovým těstem? Příště použijte klidně i jinak ochucený prášek.

ynezorPumanzeSaNyknalC