Hlavní obsah
3,0
(365)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Trik pro extra jemnou chuť a strukturu vašeho cukroví? Obyčejný pudink! Přimíchejte ho do klasického máslového těsta a pochopíte, proč je právě tohle cukroví tak oblíbené. A na rozležení mu stačí jen pár dnů!

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
45 kusů
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 175 g másla
  • 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1/4 sáčku prášku do pečiva
Na dokončení
  • 1 ks čokoládové polevy
  • 1 ks marmelády
Článek

Znáte strojkové cukroví? Ne? Pak musíte vyzkoušet tento recept na cukroví s pudinkem. A co je naprosto skvělé, na rozležení mu stačí jen pár dnů! Nemáte strojek? Máslové pudinkové těsto je možné i jednoduše rozválet a vykrájet z něj oblíbené tvary.

Postup

01.

Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto a buď ho rovnou zpracujte, nebo nechte v chladu odležet do druhého dne. Dvě hodiny před použitím ho vyndejte z lednice.

02.

Pomocí strojku z těsta vytlačujte přímo na plech vyložený pečicím papírem dlouhé hady a krájejte je na menší sušenky. Těsto můžete také rozválet a vypichovat z něj tvary pomocí vykrajovátek. Pečte asi 10 minut při 170 °C, až začnou okraje růžovět.

03.

Oblíbenou marmeládu zahřejte na plotně nebo v mikrovlnce, propasírujte přes sítko a nechte vychladnout. Marmeládou poté spojujte cukroví, boky máčejte v čokoládové polevě a dejte zaschnout na pečicí papír.

04.

Cukroví nechte v uzavřené krabici alespoň pět dnů odležet, krásně změkne.

Reklama

Načítám