Hlavní obsah
Lupínky pohankové (Zdravý život)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 470 kJ |
Bílkoviny | 12,5 g |
Tuky | 2,5 g |
Sacharidy | 66,6 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 0,5 g |
Vláknina | 6,6 g |
Cukry | 1,2 g |
Pohanka se řadí mezi pseudocereálie. Pohankové lupínky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují hodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Obsah cukru je velmi nízký. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Významný je také obsah rutinu a rostlinných sterolů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Pohanka neobsahuje lepek, lze ji proto využít i v bezlepkové dietě. Energetická hodnota a složení je příznivé, můžete proto pohankové lupínky zařazovat do jídelníčku. Lze je použít pro přípravu müsli nebo jako přídavek do jogurtu.
Náhrada potraviny
Pohankové lupínky můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je lze například ovesnými vločkami.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama