Hlavní obsah

Lupínky pohankové (Zdravý život)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 470 kJ
Bílkoviny12,5 g
Tuky2,5 g
Sacharidy66,6 g
Sůl0 g
SAFA0,5 g
Vláknina6,6 g
Cukry1,2 g

Pohanka se řadí mezi pseudocereálie. Pohankové lupínky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují hodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Obsah cukru je velmi nízký. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Významný je také obsah rutinu a rostlinných sterolů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Pohanka neobsahuje lepek, lze ji proto využít i v bezlepkové dietě. Energetická hodnota a složení je příznivé, můžete proto pohankové lupínky zařazovat do jídelníčku. Lze je použít pro přípravu müsli nebo jako přídavek do jogurtu.

Náhrada potraviny

Pohankové lupínky můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je lze například ovesnými vločkami.