Hlavní obsah
Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 640 kJ | 
| Bílkoviny | 23 g | 
| Tuky | 12 g | 
| Sacharidy | 46 g | 
| Sůl | 0,88 g | 
| SAFA | 7 g | 
| Vláknina | 30 g | 
| Cukry | 3 g | 
Kakao se sníženým obsahem tuku obsahuje stále ještě poměrně vysoké množství tuku. Jedná se o tuk bohatý na nasycené mastné kyseliny, velkou část však tvoří kyselina stearová, která nemá negativní vliv na kardiovaskulární systém. Dále kakao obsahuje bílkoviny a větší množství sacharidů. Kakao obsahuje i některé příznivě působící látky, energetická hodnota je však poměrně vysoká, proto kakao používejte jen v malém množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější je vybírat výrobky s nižším obsahem sacharidů, například holandské kakao Avita nebo kakao na vaření Orion.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






