Hlavní obsah
Mák
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 2 043 kJ | 
| Bílkoviny | 21,8 g | 
| Tuky | 38,9 g | 
| Sacharidy | 11 g | 
| Sůl | 0,01 g | 
| SAFA | 4,58 g | 
| Vláknina | 22,7 g | 
| Cukry | 1,8 g | 
Ořechy a semena obsahují velké množství tuku s vysokým obsahem prospěšných nenasycených mastných kyselin, dále bílkoviny s poměrně vysokou biologickou hodnotou, vitaminy a další ochranné látky (antioxidanty, fytosteroly) a minerální látky. Mák je zdrojem některých vitaminů a minerálních látek, zejména manganu, vápníku, hořčíku a fosforu. Mák je energeticky velmi bohatý, proto není vhodné konzumovat větší množství. Obsahuje však řadu pozitivně působících látek, proto je vhodné ho občas v menším množství zařadit do jídelníčku.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






