Hlavní obsah
Datle
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 530 kJ |
| Bílkoviny | 1,5 g |
| Tuky | 0 g |
| Sacharidy | 30 g |
| Sůl | 0 g |
| SAFA | 0 g |
| Vláknina | 2 g |
| Cukry | 21 g |
Datle mají na rozdíl od ostatních druhů ovoce nižší obsah vody a velmi vysoký obsah cukru. Datle jsou zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek, zejména draslíku. Kvůli vysokému obsahu cukru a energetické hodnotě není vhodné zejména při redukční dietě datle pravidelně zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou jiné druhy ovoce, které neobsaují tolik cukru a mají nižší energetickou hodnotu.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






