Hlavní obsah
Hruška
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 240 kJ |
| Bílkoviny | 0,5 g |
| Tuky | 0,3 g |
| Sacharidy | 11,3 g |
| Sůl | 0,01 g |
| SAFA | 0,05 g |
| Vláknina | 3,3 g |
| Cukry | 10,3 g |
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Hrušky jsou zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek. Obsah cukru je v hruškách průměrný, v přiměřeném množství je můžete občas zařadit do jídelníčku.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






