Hlavní obsah
Jablko
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 230 kJ |
| Bílkoviny | 0,4 g |
| Tuky | 0,4 g |
| Sacharidy | 11 g |
| Sůl | 0,01 g |
| SAFA | 0,06 g |
| Vláknina | 2,3 g |
| Cukry | 10 g |
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce je významným zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, příznivý je také obsah antioxidantů, jablka jsou především zdrojem vitaminu C. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Obsah cukru je v jablkách průměrný, v přiměřeném množství je můžete zařazovat do jídelníčku.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






