Hlavní obsah
Bramborová kaše v prášku (v suchém stavu)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 460 kJ |
| Bílkoviny | 7,5 g |
| Tuky | 0,8 g |
| Sacharidy | 77 g |
| Sůl | 1,5 g |
| SAFA | 0,5 g |
| Vláknina | 5 g |
| Cukry | 1,5 g |
Instantní směs pro přípravu bramborové kaše většinou obsahuje sušené brambory a řadu přídatných látek, není proto nutričně příliš hodnotná. Nevýhodou je také vysoký glykemický index.
Náhrada potraviny
Vhodnější je připravit si bramborovu kaši doma z brambor, bude tak mít více prospěšných látek (vitaminů, vlákniny), žádné přídatné látky a nižší glykemický index. Pokud při přípravě použijete nízkotučné nebo polotučné mléko a nepřidáte máslo, bude tak mít i minimální obsah tuku. Ještě vhodnější jsou vařené brambory, které mají nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






