Hlavní obsah
Brambory vařené (solené)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 310 kJ | 
| Bílkoviny | 2 g | 
| Tuky | 0,3 g | 
| Sacharidy | 14 g | 
| Sůl | 0,4 g | 
| SAFA | 0,06 g | 
| Vláknina | 1,7 g | 
| Cukry | 1 g | 
Hlavní složkou brambor je škrob, dále obsahují malé množství bílkovin a jsou zdrojem vitaminu C, vlákniny a minerálních látek. Vařené brambory neobsahují žádný tuk a mají nižší glykemický index než jinak upravené brambory, zařazujte je proto do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vařené brambory jsou vhodnou přílohou i při redukci hmotnosti, při přísnějších režimech nahraďte část přílohy zeleninou.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






