Hlavní obsah
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 460 kJ |
| Bílkoviny | 7 g |
| Tuky | 0,5 g |
| Sacharidy | 78 g |
| Sůl | 0,1 g |
| SAFA | 0,1 g |
| Vláknina | 1 g |
| Cukry | 0,2 g |
Hlavní složkou rýže je škrob, dále obsahuje malé množství bílkovin a ostatních živin obsahuje loupaná rýže jen malá množství.
Náhrada potraviny
Rýži lze do jídelníčku v přiměřeném množství zařadit. Vhodnější variantou je rýže natural nebo parboiled, které obsahuji více prospěšných látek (vláknina, vitaminy, minerální látky). Při redukci hmotnosti omezte množství a část přílohy nahraďte zeleninou.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






