Hlavní obsah
Pepřenky
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 210 kJ | 
| Bílkoviny | 9 g | 
| Tuky | 27 g | 
| Sacharidy | 2 g | 
| Sůl | 1,5 g | 
| SAFA | 10,8 g | 
| Vláknina | 0 g | 
| Cukry | 1 g | 
Jedná se o výrobek z marinovaných sleďů. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď sám o sobě obsahuje poměrně velké množství tuku, další tuk je v tomto výrobku přidaný v nálevu, u méně kvalitních výrobků se bude pravděpodobně jednat o tuk s horším složením, vybírejte proto kvalitnější výrobky. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká, proto ho zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně.
Náhrada potraviny
Volte raději rybí výrobky v aspiku, ve vlastní šťávě nebo nejlépe ryby čerstvé.
Postranní panel
Reklama
Reklama






