Hlavní obsah
Pokrmový tuk na samžení
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 3 780 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Tuky | 99 g |
Sacharidy | 1 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 64,35 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Jedná se o 100% tuk, který je vyroben nejčastěji z palmového tuku, řepkového oleje a ztužených tuků. Pokrmové tuky neobsahují žádnou vodu a jsou tepelně stabilní, proto se hodí na pečení, smažení a fritování. Odolnost vůči vysokým teplotám je zajištěna díky vysokému obsahu nasycených mastných kyselin, které nejsou z výživového hlediska vhodné. Nevhodné trans mastné kyseliny už současné výrobky téměř neobsahují. Svým složením však pokrmové tuky nejsou ideální, a proto je do jídelníčku raději nezařazujte.
Náhrada potraviny
Vhodnější je smažit na oleji, nejlépe řepkovém nebo rafinovaném olivovém. Místo pokrmového tuku můžete na smažení použít také tekutý emulgovaný tuk (Rama cullinesse).
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama