Hlavní obsah
Hrášek mražený
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 320 kJ |
| Bílkoviny | 5,8 g |
| Tuky | 0,5 g |
| Sacharidy | 10 g |
| Sůl | 0,09 g |
| SAFA | 0,08 g |
| Vláknina | 5 g |
| Cukry | 4 g |
Mražená zelenina, pokud je šetrně zpracována z kvalitních surovin, si zachovává většinu pozitiv zeleniny čerstvé. Jedná se tedy o zdroj vlákniny, vitaminů a dalších pozitivně působících látek. Hrášek má oproti většině ostatních druhů zeleniny vyšší obsah bílkovin a sacharidů. Mražený hrášek je možné zařadit do jídelníčku, má však mírně vyšší energetickou hodnotu, nekonzumujte proto větší množství a započítejte ho do denního energetického příjmu.
Náhrada potraviny
Při redukci hmotnosti je vhodnější volit jiné druhy zeleniny, které mají nižší energetickou hodnotu.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






