Hlavní obsah

38 jarních šatů: Nosí se mini i maxi

Foto: new yorker

Květované šaty a jemné pastelové barvy, to je trend jaro/léto 2012!Foto: new yorker

Reklama

Dynamické elegantní vzory, živě pestré i jemně pastelové barvy, svěží exotické motivy. To vše najdete mezi letošními trendy, které vládnou módnímu světu. A odrážejí se také v kolekcích jarních šatů, ze kterých jsme vám dnes přichystali malou ochutnávku. Které se vám líbí?

Článek

Nabídka letošních šatů je opravdu skvostná. Hýří ještě více barvami a vyznačuje se stále rafinovanějšími střihy než dříve. Vybere si opravdu každý. Záleží jen, zda preferujete mini nebo maxi délku. V kurzu jsou nejen klasické krátké šaty, které nejspíše užijete na více příležitostí, ale okolí ohromíte v rozevlátých modelech sahajících až na špičky vašich nohou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, Mango 2199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1899 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Zářivé i pastelové mámení: In jsou barvy sorbetu

O tom, že jsou tuto sezonu jasným favoritem světlé pastelové odstíny, jsme vás snad už přesvědčili v článcích: Zkoukněte jarní outfity v trendy pastelových barvách! nebo Módní hit jara? Oblečení v barvě mátové zmrzliny!. Pokud tak chcete být stylové, jsou pro vás tyto barvy sorbetu téměř nutností a měly byste je zařadit do jarního šatníku zejména pro jejich něžnost a decentnost. Báječně si budou rozumět i s romantickými materiály, jako je krajka či šifon, nebo se budou vyjímat na šatech s plisováním, které letos slaví svůj velký návrat (plisované sukně omrkněte zde).

Pro odvážnější ženy, které chtějí být vidět, jsou tu ale stále na výběr živé barvy, jako je červená, oranžová či královská modrá. Jsou-li šaty navíc pouze jednobarevné, pohrát si můžete i s doplňky, zvláště třeba s pásky. Dodají vašemu outfitu šmrnc a můžete je střídat podle nálady.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 899 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 749 Kč, Marks & Spencer 1349 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 699 Kč, Mango 1399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Orsay 799 Kč, Marks & Spencer 1349 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Marks & Spencer 1199 Kč, Mango 999 KčFoto: archiv firem

Džungle vzorů: V čele zůstávají květy

Přední příčky mezi potisky už si od loňska drží květiny v různých podobách, kterých se svými drápky drží v těsném závěsu stále oblíbené zvířecí vzory. Trefou do černého je hadí vzor. Své místo si ale vydobyly na přehlídkových molech i v běžných konfekcích potisky v etno, hippie a orientálním stylu.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 619 Kč, Mango 2699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Reserved 1099 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): LIndex 399 Kč, New Yorker 739 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Orsay 969 Kč, 799 KčFoto: archiv firmy

Černobílá elegance: To pravé do kanceláře

Pokud nemusíte příliš barevné potisky a hledáte spíše něco v tradičních barvách, zkuste se teď zaměřit na černobílou variantu. Pro vás tu máme na výběr šaty v klasických střizích, které však zaujmou svým provedením a nosí se i v midi délce do půli lýtek. Stačí je doplnit například jednoduchým cardiganem nebo sáčkem, které na jaře vynikne lépe v bílé barvě. A jakou zvolit obuv s kabelkou? Pokud si nevíte rady, vsaďte na neutrální béžové odstíny, které můžete bez ostychu kombinovat téměř s jakoukoli jinou barvou. Uvidíte, že v takovém outfitu budete v práci za hvězdu.

Tip redakce: Nevíte si rady, na jaké příležitosti a s jakými doplňky vaše šaty využít? Nechte se inspirovat v našem článku: Jedny šaty do práce i na party? Ano!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, F&F 749 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 419 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Marks & Spencer 999 KčFoto: archiv firem

Rozevláté maxi šaty nejen pro bohyně

Půvab, šarm a smyslnost antických bohyň. To v sobě snoubí letošní maxi šaty, které vás budou halit až na zem. Zde je pár drobností, na které byste si měly dát při nošení těchto modelů pozor.

  • Nejste-li majitelkami příliš velkého poprsí, dovolit si můžete korzetový střih, v opačném případě zvolte třeba zavazování za krk.
  • Dlouhé štíhlé siluetě budou lichotit obepnuté úzké střihy kopírující postavu, kdežto dámy s kypřejšími boky mohou pod takovými šaty leccos zamaskovat.
  • „Dlouhánky“ se rovněž nemusí obávat žádné obuvi a vybírat mohou i mezi nízkými sandálky, které jsou pohodlné. Dívky s menší postavou musí bohužel své chybějící centimetry dohnat podpatky.
Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1899 Kč, Charles Vögele 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Mango 2999 Kč, 1899 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše H&M 5999 Kč, 599 KčFoto: archiv firmy

A který model jste si dnes vybraly vy? Vsadíte na romantické květy, „pastelky“, či divoké vzory? Dejte nám určitě vědět.

Reklama

Načítám