Hlavní obsah

Čekáte na výplatu? Známe 3 levné večeře, na kterých si pochutnáte

Foto: Jakub Jurdič

Tři vychytané pokrmy, které uspokojí vaše chutě a dokonce i nezatíží rodinný rozpočet!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Vánocích mají mnozí z nás hlouběji do kapsy. A proto vám dnes přinášíme tři tipy na lahodné večeře, za které neutratíte jmění a přitom si báječně pochutnáte!

Článek

Všechny tři dnešní recepty jsou z kvalitních surovin, takže se nemusíte bát, že byste si zkazili žaludek. Jsou také jednoduché na přípravu, takže s klidnou duší můžete do vaření večeře zapojit i svoje ratolesti, a ušetřit si tak čas na odpočinek a relax. Co tedy bude tento týden k večeři? Pikantní kuřecí paličky na zelenině, celerovo-bramborové placky, nebo pražská šunka s křenovými bramborami!

Kuřecí paličky s rajčaty, paprikou a chilli

Na 2 porce potřebujete: 6 kuřecích paliček, 1 žlutou papriku, 1 plechovku loupaných rajčat, sůl, pepř, mleté chilli, čerstvý tymián

Foto: Jakub Jurdič

Kuřecí paličky jsou jemně pikantní a krásně šťavnaté!Foto: Jakub Jurdič

Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Paličky očistěte, osolte, opepřete a posypte mletým chilli. Dejte je do pekáčku, posypte nakrájenou paprikou, kterou jste předtím zbavili semínek, a dejte péct na 15 minut. Když jsou paličky trochu zlatavé, zalejte je loupanými rajčaty, přidejte ještě půl lžičky mletého chilli, pár snítek čerstvého tymiánu a dejte péct na dalších 20 minut. Podávejte s rýží nebo pečivem.

Celerovo-bramborové placky s dipem

Na 4 porce potřebujete: 2 středně velké brambory, ½ malého celeru, 2 vajíčka, 4 lžíce hrubé mouky, sůl, lžíce olivového oleje, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, hrst čerstvých bylinek (skvěle chutná koriandr)

Foto: Jakub Jurdič

Nebojte se zařadit do vašeho kuchtění celer častěji, stojí pár korun a chutná špičkověFoto: Jakub Jurdič

Postup: Brambory oškrábejte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Totéž udělejte s celerem a promíchejte (poměr by měl být půl na půl). Pak přidejte vajíčka, mouku a sůl a vytvořte husté těsto (pokud by bylo moc řídké, přisypte ještě mouku, záleží na tom, kolik vody v sobě mají brambory). Na pánvi rozpalte olej a lžicí na něm tvořte libovolně velké placky, které opékejte z každé strany asi 3 minuty dozlatova.

V misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu a nasekané bylinky, trochu dip osolte a podávejte spolu s plackami. Pokud chcete, můžete je doladit lehkým zeleninovým salátem.

Šunka s křenovou kaší

Na 4 porce potřebujete: 600 g šunky (pražské, od kosti, dušené), 8 brambor, 2 lžíce čerstvého křenu nebo 2 lžičky smetanového křenu, 100 ml mléka nebo smetany, sůl, čerstvou petržel nebo pažitku

Foto: Jakub Jurdič

Lahodné rozpadající se maso a lehce ostrá příloha? Tomu neodolá žádný chlap!Foto: Jakub Jurdič

Postup: Šunku nakrájejte na 4 stejně velké kusy a nasucho ji dejte opékat na pánev ze všech stran. Pak ji dejte do pekáčku a dopékejte v troubě na 180 °C asi 20 minut. Zatímco se šunka peče, oškrábejte brambory, nakrájejte je na stejně velké kusy a dejte vařit. Když jsou měkké, přidejte k nim mléko nebo smetanu a rozmačkejte je na kaši, ve které místy zůstane brambora vcelku. Pak do kaše vmíchejte křen a podle chuti ji dosolte. Podávejte s natrhanou upečenou šunkou ozdobené petrželí nebo pažitkou.

Jaké večeře připravujete rodině vy, když zrovna šetříte?

Reklama

Načítám