Hlavní obsah

Kolik se dá zhubnout za 3 měsíce? Naše trojice to ví!

Foto: Mona Martinů

Zleva Milada, Eva a Hanka při závěrečném foceníFoto: Mona Martinů

Reklama

Před třemi měsíci jsme jim dali k dispozici odborné poradce a čekali jsme, jestli svou touhu zhubnout myslí vážně. Nakonec v exkluzivním projektu Hubneme s ProŽeny.cz všechny tři: Eva, Milada i Hanka dokázaly porazit lenost a zeštíhlet. O kolik a co vše změnily?

Článek

Nešlo o to, kdo zhubne nejvíce kil a nejrychleji. To by holky po skončení závěrečného focení vzaly nejméně jednu cukrárnu útokem. Naší snahou bylo na jejich příkladech i vám ukázat, jak lze malými změnami ubrat konfekční velikosti, vylepšit si zdraví i kondici, ale hlavně změnit svůj životní styl už napořád. Ať jste zaneprázdněná mamka jako Hanka, nezaměstnaná, navíc s mírnými zdravotními komplikacemi jako Milada nebo zralá třicítka, co nemůže otěhotnět, jako Eva.

Rychle zhubnout znamená ve většině případů i rychle zase nabýt. A to jsme nechtěli. Proto se Eva, Milada i Hanka po celou dobu snažily tu přidat, či tady lehce ubrat. To, co jim ubližovalo na těle, vyměnit zkrátka jen za zdravější, ale stále chutné alternativy. Aby nešlo o zákazy a touhu jen vydržet tři měsíce, a pak hurá zpátky. Ne! Jejich závěrečné finále je důkazem, že zdravé hubnutí je ve změnách životního stylu. A to nebolí a rozhodně funguje. Jednou provždy!

Eva se rozjela a shodila 7 kilo

„Jsem ráda, že jsem se do projektu přihlásila. Už z toho důvodu, že se mi dlouho nedařilo zhubnout a potřebovala jsem poradit od odborníka, co s tím,“ hodnotí své tři měsíce práce na postavě Eva. Na to, aby ho oslovila sama, neměla prý kuráž. „Ale měla jsem ho najít. A doporučuji ho všem. Díky radám teď vím, jak, kdy a co si mám dát k jídlu,“ doplňuje, a ač to vypadá banálně, její chybou byla právě nepravidelnost v jídle, sladkosti a absence pohybu. A my víme, co pomůže shodit kila i vám.

Foto: Mona Martinů

Vlevo je Eva před 3 měsíci, vpravo nyníFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Díky poradci Radkovi ví dnes Eva, co dělat, aby neztloustlaFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

„Jsem ráda, že jsem přestala být líná," říká EvaFoto: Mona Martinů

„Už nemám problém se donutit cvičit. Posilovna se stala samozřejmostí třikrát do týdne, takže se i fyzicky cítím dobře,“ doplňuje. A už hlásí i první úspěchy v okolí: „Kadeřnice, u níž jsem byla naposledy v dubnu, si teď všimla mého zhubnutí. A hned mě chválila.“ Což Evu pochopitelně povzbudilo do dalšího snažení. „Už jsem si koupila permanentku na vacupower, takže rozhodně pokračuji dál,“ slibuje Eva, které můžeme jen popřát, aby se kromě kil dole brzy dočkala i vytouženého miminka.

Milada shodila 8 kilo a má zase energii

„Hlavně mi spolupráce s poradkyní Janou Altnerovou rozšířila obzory, co je ve stravě přijatelné pro moji diagnózu, intoleranci na kravskou bílkovinu,“ doznává se Milada, která ještě před čtvrt rokem nevěděla, co jíst tak, aby nepřibírala. Podle jejích slov jí odbornice z Life Institutu, jenž se specializuje především na bio výživu, pomohla také s tím, jak často a v jakých porcích jíst. Připravila si pro vás Recepty pro ty, kteří chtějí zhubnout.

Foto: Mona Martinů

Vlevo Milada před třemi měsíci. Vpravo nyníFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Miladě to teď i víc slušíFoto: Mona Martinů

„Celkově jsem opravdu změnila životní styl,“ doplňuje Milada. Po třech měsících si nejvíce váží úbytku v pase, kde to na sobě cítí jako nejmarkantnější rozdíl. A pochopitelně by ke svým osmi kilům dole přidala do budoucna ještě pár. „Ale už teď jsem spokojená. Dostala jsem tím nový směr, ale i energii, a hlavně dobré zdraví,“ vyznává se Milada, a děkuje tak především své poradkyni Janě Altnerové.

Hanka má o 2 velikosti méně a vyšší sebevědomí

Když jsme ji pozvali na úvodní focení, přijela zoufalá žena se spoustou starostí a čelem plných vrásek, prosící o pomoc. O tři měsíce později se s novým účesem smála na všechny z nás a vtipně odpovídala i na mé otázky. „Co mi projekt dal a vzal? Tak především mi vzal brambůrky a dal Žížalku,“ myslela tím svou nutriční terapeutku Lídu Holcovou z Image Centra.

Foto: Mona Martinů

Vlevo Hanka před třemi měsíci. Vpravo nyníFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Hanka v hubnutí pokračuje dálFoto: Mona Martinů

„Ta mě naučila stravovacím pravidlům, a to tak, že už se dnes sama dokážu rozhodnout, co dám a nedám, a jaké to bude mít následky,“ přiznává Hanka. A doplňuje, že nejlépe jí jde dodržování plánu, když je doma. „Pokud ale lítám venku, mám hodně práce, zůstanu někde déle, než jsem myslela, je hodně náročné plán ustát,“ tvrdí maminka čtyř dětí a radí, že v takových chvílích se snaží alespoň co nejvíce pít.

A čeho si Hanka v závěru projektu nejvíc cení? „Znovu získaného sebevědomí,“ prozrazuje a září štěstím, že má o dvě velikosti menší kalhoty.

Foto: Cerea

Zdravý životní styl podporuje Cerea, sponzor našeho seriálu o hubnutí!Foto: Cerea

Foto: Mona Martinů

Ceny všem třem předala šéfredaktorka Kamila TomsováFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Kdo by z dárků neměl radost?Foto: Mona Martinů

Místo dortu jsme celé trojici darovali za úspěšné dokončení poukázky od Swarowski, Adidas a Mango. Všechny tři si také domů odnesly zdravé tmavé pečivo a toustovač od Cerea. Každá tak celkem obdržela ceny v hodnotě kolem 8000 korun. A my jim držíme palce, aby u zdravého životního stylu vytrvaly!

Styling: Veronika Králová (Backstage, profesionální škola stylistů), Make-up: Maria Borzova (fotky nyní), Lenka Marcová (fotky před), (obě z Surface, profesionální škola líčení).

Reklama

Související témata:

Načítám