Hlavní obsah

Večeře skoro bez práce: Zapečené těstoviny 3x jinak!

Foto: Mona Martinů

Zapečené těstoviny na tři originální způsoby? Zkuste ty s lososem, kuřetem i rajčaty!Foto: Mona Martinů

Reklama

Klasika, kterou mají rádi všichni? Zapečené těstoviny! Existuje nespočet receptů a kombinací a každý má rád jinou. My pro vás dnes máme tři tipy, ve kterých si svého favorita najde snad každý!

Článek

Zasytí, pokaždé jsou jiné, ale vždycky chutnají skvěle a nezaberou mnoho času – to jsou těstoviny. Když je navíc zapečete, chutnají prostě božsky! Dnes pro vás máme 3 variace, jednu bezmasou se sýrem, rajčaty a hromadou voňavé bazalky, lososovou se špenátem a kuřecí s hráškem a žampiony. Kterou z nich vyzkoušíte, necháme na vás, všechny ale chutnaly skvěle!

S rajčaty a mozzarelou

Na 4 porce potřebujete: 500 g těstovin, 3 masitá rajčata, 150 g sušených rajčat, 250 g mozzarelly, čerstvá bazalka, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje

Foto: Mona Martinů

Lehká verze s rajčaty a mozzarelou potěší i vegetariányFoto: Mona Martinů

Postup:Těstoviny předvařte a nechte okapat. Rajčata nakrájejte na kostičky, sušená rajčata na proužky a bazalku nasekejte nahrubo. Mozzarellu pokrájejte na půlkolečka a všechno důkladně promíchejte. Těstoviny osolte, opepřete, pocákejte trochou kvalitního olivového oleje a dejte zapéct na 50 minut na 180 °C.

S lososem a špenátem

Potřebujete: 500 g těstovin (skvěle se hodí lasagne), 300 g čerstvého lososa, 200 g baby špenátu, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 5 lžic parmezánu, sůl, pepř

Na bešamel: 300 ml mléka, 30 g másla, 30 g hladké mouky, špetka muškátového oříšku, sůl

Foto: Mona Martinů

Lasagne jinak? S lososem a čerstvým baby špenátem!Foto: Mona Martinů

Postup:Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody (pokud stejně jako my zvolíte lasagne, existují druhy, které se předvářet nemusí!). Zatímco se těstoviny vaří, připravte si bešamel. V hrnci rozpusťte máslo, zasypte ho moukou a vytvořte hladkou jíšku. Tu pak zalejte mlékem, nechte projít varem a dochuťte solí a muškátovým oříškem.

V misce smíchejte špenát, cibuli nakrájenou na půlkolečka, lososa na kostičky, sůl, pepř, prolisovaný česnek a parmezán. Pak začnete vrstvit. Nejdříve dejte vrstvu těstovin, pak směs s lososem a nakonec vrstvu bešamelu. Takto vrstvěte, dokud máte těstoviny. Vrchní vrstva by měla být směs s lososem a bešamel. Pak dejte těstoviny zapéct asi na 80 minut na 180 °C.

S hráškem, žampiony a kuřetem

Potřebujete: 500 g těstovin, 300 g mrazeného hrášku, 300 g žampionů, 2 kuřecí prsa, lžíci olivového oleje, 250 g ricotty, sůl, pepř, tymián

Foto: Mona Martinů

Nasládlý hrášek, křehké kuřecí maso a jemná ricotta, do těstovin ideální kombinaceFoto: Mona Martinů

Postup: Těstoviny dejte vařit do vroucí vody. Na pánvi rozpalte olej a dejte na něj zprudka opékat osolené a opepřené maso nakrájené na kostky. K němu pak přidejte očištěné žampiony pokrájené na čtvrtky a hrášek. Vše společně opékejte, pak přesypte do misky a smíchejte s ricottou, tymiánem, solí a pepřem. Celou směs vmíchejte k těstovinám, dejte do pekáčku a je pečte na 20 minut na 200 °C.

Tak co, zkusíte to také? Nebo máte vlastní chutné tipy? Pochlubte se a poraďte v diskusi ostatním!

Reklama

Načítám