Hlavní obsah

10 důvodů, proč se vám sex nemusí líbit

Foto: isifa

I když se na sebe sebevíc těšíte, stačí někdy zdánlivá drobnost, a je po vášniFoto: isifa

Reklama

Důvodů, proč sex nemusí být senzační, existují desítky. Vyjmenovali jsme aspoň část z toho, co ženám kazí rozkoš! Chloupky v zubech, špatný partner i osobní problémy opravdu nejsou nic moc!

Článek

Ženská touha je sice nevyzpytatelná, ovšem podíl na negativních zkušenostech z milování mají i náhody, sami muži, osobní přístup k sexu či předchozí zkušenosti. Při tomto obecném a stručném výčtu okolností je jasné, že vyjmenovat všechny důvody, proč se vám pohlavní styk nemusí líbit, je téměř nemožné. Těchto deset ale není třeba představovat, budou vám povědomé!

1. Kožíšek je jako nový

Konečně volný večer! Máte nastudované nově pořízené příručky o sexu, znáte jeho erotogenní zóny a co víc: chcete si hrát… Co vám kromě nečekané menstruace nebo nezvané návštěvy může zkazit večer? „Nesnáším, když musím tahat chloupky ze zubů, které se mi během poskytování orálního sexu dostaly do pusy,“ popisuje Iveta. „Oblast rozkroku by měla být vyholená. Být to obráceně, nadšeně by se netvářil,“ dodává.

2. Kdo nemaže, nejede

Sex sušší než saharská poušť není nic veselého. Jak říká Lou Paget, sexuální poradkyně z Los Angeles: „Některé ženy si myslí, že když použijete lubrikant, znamená to selhání, ale tak to přece není!“ No ano, má pravdu. Vždyť příliš mnoho stimulace a málo maziva líbivý sex nezajistí.

3. Neznalost vlastního těla

On si myslí, že vám dělá dobře, ale přitom je to přesně naopak? Možná ale není jeho vina, že se modlíte, aby už byl konec! „Masturbace je jedním z nejlepších způsobů, jak poznat své tělo, takže můžete říct partnerovi, po čem toužíte," zastává názor Lou Paget s tím, že bez dokonalé znalosti vlastního těla je těžké najít sexuální uspokojení s partnerem.

4. Posedlost kontrolou

Klíčem k famózním sexuálním zážitkům je i nespoutanost, tak už nechte tu odpovědnost jít! „Pokud se žena snaží být pod kontrolou v ložnici a nezaměřuje se na to, co je důležité, pravděpodobně si sex neužije,“ nechává se slyšet sexuoložka Sadie Allison ze San Franciska, s níž musíme souhlasit. Vzdejte se mu, ať máte radost oba!

Foto: isifa

Hlavně ženy musejí mít často všechno až příliš pod kontrolou...Foto: isifa

5. Tlačí na pilu

Sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality popisuje s odkazem na poznatek profesorky Rosemary Basson z University of British Columbia, že mnoho žen je „sexuálně neutrálních“, to znamená, že přijmou sexuální předehru a podle situace pokračují, nebo ne. Zkrátka to zkusí, a pak se uvidí. Nápad je to moudrý, jenže co když to nejde? „Nelíbí se mi, když manžel pokračuje v dráždění i přes to, že se u mě nedostavuje vzrušení,“ říká Pavla. „Pak je to mazlení o ničem,“ dodává.

6. Nevěříte mu

Dá rozum, že nejlepší sex máte s tím, komu důvěřujete. Považujete ho za egoistického křiváka? „Pak na sexuální apetit zapomeňte, takový sex se vám líbit nebude,“ hodnotí čtenářka Květa.

7. Nevhodné manévry

Jeden nešikovný hmat nebo pichlavá poznámka a může se začít znovu. „Otázkou je, zda třeba po výtce ještě máte chuť. Přece jen některé ženské splachovací nejsou,“ myslí si Katka.

8. Chybí energie

„Je snadné nemít rád jakoukoli fyzickou aktivitu po celodenní práci,“ říká sexuoložka Sadie Allison. Ó, svatá pravda!

9. Demotivace

Snažíte se, ale orgasmus nikde? Podle Sadie Allison je právě tohle demotivující! Tak aspoň zkoušejte neotřelé techniky. Třeba některá z nich „lépe sedne“ vašemu tělu.

10. Špatný partner

Nudíte se s ním? Nepřitahuje vás? Pak je jasné, že ze sexu nehýříte nadšením, jenže pravděpodobně máte další problémy ve svém životě, které potřebujete řešit. Tak hodně štěstí!

A proč se milování nelíbí vám?

Reklama

Související témata:
Manévry

Načítám