Hlavní obsah

Doplňky do bytu i na chalupu. Ze dřeva!

Foto: Thinkstock

Dřevěné doplňky se hodí do moderních interiérů i do starých chalupFoto: Thinkstock

Reklama

Vhodně zvolené doplňky dokážou pozvednout a zkrášlit celý interiér. Že neustále hledáte ty pravé? Zkuste vsadit na osvědčený přírodní materiál, tedy dřevo. Hodí se jak do moderních bytů, tak na chalupu. Vyberte si!

Článek

Máte pocit, že dřevěné doplňky nejsou pro vás, protože jsou moc drahé a vylepšit jimi byt by přišlo na několik tisíc korun, které umíte použít lépe? Není to pravda! Stačí se držet zlatého pravidla, že tři kousky k dekoraci zcela stačí a našimi tipy. Našli jsme pro vás 10 kousků, jejichž cena nepřekročila 300 korun!

Snadná proměna koupelny

Kolekce doplňků IKEA Molger je vyrobená z masivního březového dřeva, které chrání před vlhkem průhledný polyuretanový lak. Koupit si můžete mýdlenku za 29, háčky za 49 nebo držák toaletního papíru za 69 korun.

Foto: ikea

Foto: ikea

I květiny milují dřevo

Na zajímavou kombinaci dřeva a skla vsadili autoři tohoto stojánku dlouhého 14 centimetrů, který doplňují dvě deseticentimetrové vázičky. Výrobek lze použít i jako kořenky. Koupíte ho v Obchůdku u Radky za 95 korun.

Foto: obchůdek u Radky

Foto: obchůdek u Radky

Sponky sluší také záclonám

Speciální záclonové sponky nejen zkrotí tuto dekoraci a pustí do bytu spoustu světla, ale navíc bytu i sluší. Příkladem je zeleně lakovaná spona z KIKA o velikosti 18 x 21 centimetrů. Stojí 99 korun.

Foto: kika

Foto: kika

Dopřejte si kousek Francie

Dřevěné doplňky mohou být nejen krásné, ale i praktické. Příkladem je hluboký dřevěný tác Cuisine, který nahradí i koš no ovoce nebo misku. Má velikost 20 x 14 x 7 centimetrů. Obchod Pěkný domov ho nabízí za 126 korun.

Foto: pěkný domov

Foto: pěkný domov

Ozdobte si stěny

Z dřevěné překližky ručně vyřezávaný a malovaný je tento závěs s pěti ozdobami. Každá z nich má výšku deset až třináct centimetrů a koupíte ho v e-shopu Drevovyrobky za 120 korun.

Foto: E-shop drevovyrobky

Foto: E-shop drevovyrobky

Když milujete staré dobré časy

Patina, tedy různé drobné trhlinky či šmouhy nebo suky dodávají starobylý vzhled dřevěnému košíku s ouškem. Má velikost 25 x 18 centimetrů a výšku 16 centimetrů. Obchod Bella Rose ho prodává za 161 korun.

Foto: Bella Rose

Foto: Bella Rose

Dekorace, kterou si oblíbíte

Udělejte si dvakrát tolik radosti a pořiďte si dvojité srdce. Vnější je upletené z bílého proutí, vnitřní vyřezané ze dřeva. Velikost dekorace je 25 x 25 centimetrů a pořídíte ji v prodejně Home & Garden za 169 korun.

Foto: home & garden

Foto: home & garden

Takhle vám čas uteče krásně

Dřevo je ideální i na výrobu hodin. Tyto s motivem levandule se budou hodit všem, kdo si chtějí zařídit kuchyň či chalupu ve stylu Provence. Mají průměr 34 centimetrů a shop Dekorace Provence vám je prodá za 199 korun.

Foto: dekorace provence

Foto: dekorace provence

Chytrý a krásný truhlík

Dřevěný patinovaný truhlík s vámi může putovat, i když bude plný květin, po zahradě z místa na místo. Díky drátěnému uchu a pohodlné rukojeti ho snadno přenesete. Má délku 32 centimetrů a prodejna Adenia ho prodává za 216 korun.

Foto: Adenia

Foto: Adenia

Chvála ruční práci

Ukázkou krásné ruční práce je miska ve tvaru srdce vyřezaná z lipového dřeva. Aby dlouho vydržela, je namořena včelím voskem. Má rozměr zhruba 25 x 20 centimetrů, vyrábí ji Řezbářství Hrabala a prodává za 279 korun.

Foto: řezbářství Hrabala

Foto: řezbářství Hrabala

Milujete doplňky ze dřeva? Který z naší nabídky se vám líbí nejvíce? Napište to ostatním v diskusi pod článkem.

Reklama

Načítám