Hlavní obsah

10 pohovek, které žádná návštěva nepřehlédne

Foto: kler

Barevné sezení se může stát krásným doplňkem interiéruFoto: kler

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krémová, nebo šedá? A nebude lepší tmavě hnědá, na které nebude vidět špína a fleky? Že vám tyto věty připomínají výběr sedačky u vás doma? Ano, podobným způsobem se rozhoduje devadesát procent rodin. A ten zbytek? Jde na to přesně opačně a hledá takovou, kterou nikdo nepřehlédne!

Článek

Růžová, žlutá, pruhovaná… i tak mohou vypadat pohovky, které jsou v nabídce obchodů vedle neutrálních odstínů. Pokud budete mít odvahu a takový výrobek zvolíte, okamžitě ze svého obýváku vyženete nudu. Jen pozor, platí, že takto výrazné gauče se hodí do pokojů, které máte jinak zařízené v málo výrazných barvách, tedy kde převažuje bílá, šedá, krémová nebo světlé dřevo. Na jejich pozadí dokonale vyniknou. Koukněte se, jak jsou krásné!

Proužky nejen pro příznivce Bohemians

Legendární pohovka IKEA Klippan pro dvě osoby dostala od designérů několik barevných potahů a zelenobílé provedení patří k těm nejatraktivnějším. Sedačka má šířku 180, hloubku 88 a výšku 66 centimetrů. Potah je  snímatelný, takže ho můžete kdykoli vyměnit za jiný. Cena pohovky je 4990 korun.

Foto: ikea

Foto: ikea

Designovka za pár peněz

Designová pohovka se sklopným opěradlem Debra upoutá více než barvou vzorem a kombinací materiálů. Prostředek je ušit z kytičkované textilie a boční strany má potažené textilní kůží. Šířka je 180, výška 78 a hloubka 87 centimetrů. Designoutlet ji nabízí za 7490 korun.

Foto: designpoutlet

Foto: designpoutlet

Když se vybarví kůže

Na zajímavou barvu mohou vsadit i ti, kdo touží po kožené pohovce. Příkladem je sedací souprava Siciliana. Dvojsed se prodává ve třech rozměrech v šířce od 169 do 210 centimetrů. Proto je vhodná jak do malých, tak velkých místností. Rezidence Kler ji nabízí za 28 728 korun.

Foto: kler

Foto: kler

Milujete kožené pohovky? Vyberte si tu svou podle ceny!

Krásná ze všech stran!

Pohovka Moara od designéra Jana Čtvrtníka je první, kterou máte zakázáno dávat ke stěně! Autor ji totiž navrhl tak, aby byla krásná ze všech stran a stála uprostřed místnosti. Její kouzlo ještě podtrhuje květinový potah. Cena pohovky v obchodech Nábytek Říha je od 32 700 korun.

Foto: nábytek ŘÍHA

Foto: nábytek ŘÍHA

Pro děti i domácí mazlíčky

Trojmístná pohovka Senso navržená Markem Poddaným pro českou firmu Polstrin zaujme nejen tyrkysovou barvou zkombinovanou s dalšími vzory. Kromě variabilního sezení – jednotlivé polštáře si lze nezávisle na sobě skládat – nabízí i úkryt pro domácí mazlíčky. Výrobek má velikost 264 x 90 x 78 centimetrů a prodává se od 37 910 korun.

Foto: polstrin

Foto: polstrin

Když je sezení zábava

Multifunkční sofa Le Vele Video se během chvilky a díky důmyslnému mechanismu jednoduše může přeměnit na lehátko, postel nebo na dvě křesílka či lehátka. Sofa se vyrábí šířkách 80, 90 nebo 100 centimetrů, hloubka činí 88 a výška je 81 centimetrů. Punto Design ji nabízí za 43 290 korun a více.

Foto: punto-design

Foto: punto-design

Fialová stále letí

U pohovky Blast si snadno nastavíte tři různé varianty sklopení obou částí opěráku, jak se vám právě zlíbí. Návštěvy budou zase obdivovat jak její lila barvu, tak to, že se snadno rozloží na dvojlůžko, když se večírek protáhne. Má rozměry 206 x 80 x 100 centimetrů a Scandium ji nabízí za 43 416 korun.

Foto: scandium

Foto: scandium

Pro veselé kůže!

Dvoubarevná rohová sedací souprava Megane je ještě doplněná barevnými polštářky, což jí dodává na pohodlí a zajímavosti. Má velikost 311 x 235 x 87 centimetrů a CozyConcept ji prodává za 45 990 korun.

Foto: cozy-concept

Foto: cozy-concept

Povalujte se jako na slunci!

Kompaktní rozměr, maximální pohodlí a krásná žlutá barva zdobí pohovku Facett bratrů Ronana a Erwana Bouroullecových. Měkká postranní opěradla zaručují maximální komfort, potahy jsou snímatelné a tedy snadno čistitelné. Sedačka má velikost 145 x 81 x 84 centimetrů a v Ligne Roset stojí od 49 800 korun.

Foto: ligne-roset

Foto: ligne-roset

Plastové potěšení pro tři

Designér Piero Lissoni je autorem trojmístné pohovky Kartell Pop Missoni. Zajímavě působí nejen vzor potahu, který ještě více vynikne vedle průhledných, a tedy skoro neviditelných madel. Sedačka má rozměr 255 x 70 x 94 centimetrů a Designpropaganda ji prodává za 82 120 korun.

Foto: designpropaganda

Foto: designpropaganda

Máte pocit, že je tato sedačka pěkná nuda? Zkuste 10 originálních pohovek: Dá se na nich vůbec sedět?.

Vybrali jste si svou pohovku snů? Pak neváhejte a napište nám, která to je!

Reklama

Načítám