Hlavní obsah

12 erotogenních zón, které rozhodně nezná každý. Dokážete je vyjmenovat?

Foto: conrado, Shutterstock.com

Nezůstávejte pořád u otřepané klasiky, vždyť milování nabízí tolik neotřelých možností!Foto: conrado, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pusa, prsa, rozkrok… Tak to je asi maximum, co mnozí považují za erotogenní zóny. Potřebujete kompas na tu spoustu dalších? Otestujte se, zda máte ponětí, kde hledat vzrušení!

Článek

Blíží se konec roku, který se obvykle nese v duchu různých rekapitulací, shrnutí, přehledů, žebříčků a připomenutí. Je zajímavé, že lidé si většinou pamatují hlavně skandály, ale co takhle o půlnoci vyjmenovat 12 základních erotogenních zón? Doopravdy je znáte všechny?

1. Uši

Ano, uši doopravdy patří mezi citlivá místa. A irský sex kouč Sean Jameson o nich dokonce říká, že hrají významnou roli při předehře. „Potřebují být olizovány a okusovány. A nezapomínejte taky na prsty. Lehce tahejte za ušní boltce nebo prohmatávejte chrupavku,“ radí na svém blogu, kde soustřeďuje rady všem ženám nejen v nesnázích.

2. Výstřih

Není žádným překvapením, že ženský výstřih patří mezi erotogenní zóny díky množství nervových zakončení. Líbání a masáž oblasti od krku po rýhu mezi ňadry je velmi smyslné a uvolňující. Ach…

3. Šíje

„Šíje, tedy zadní strana krku, je taktéž velmi citlivá. Kontakt s peřím nebo kostkou ledu může přinést velmi příjemné pocity,“ dál popisuje sex kouč. Nezapomínáte na ni?

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Vyzkoušeli jste někdy, jak citlivý na dotek je krk?Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

4. Rty

Většina lidí si uvědomuje, že rty hrají významnou roli při vzrušení, zvlášť když se milenci dostávají do varu. Pak milují všechno to kousání, oždibování a líbání. Podle zmíněného kouče, pokud chcete udržet věci zajímavé, je třeba na sladké a vášnivé polibky brát zřetel.

5. Ruce

Zde je další nečekaná erotogenní zóna. Dlaň je velmi vnímavá vůči dotekům a třeba takové zápěstí, tedy místo, kterého se ostatní dotýkají jen velmi zřídka, vítá každý sexuálně dráždivý pokus. „Přidejte masážní olej, nechte si hýčkat dlaně i hřbety rukou, a požádejte partnera, ať klouže mezi vašimi prsty. Budete rozpálení ještě dřív, než si sundáte oblečení,“ doporučuje Sean Jameson.

6. Dolní část zad

Dolní části zad není jen dobrým místem pro tetování. Pokud se mu někdo věnuje po dlouhém dni v práci, docílí partnerova uvolnění a hlavně hravého naladění. Odtud ruce mohou cestovat na jih, tedy k zadečku.

7. Vnitřní strana stehen

Podle kouče muži i ženy prožívají slast při stimulaci vnitřní strany stehen. Jedná se o velmi citlivou, lechtivou a choulostivou oblast vhodnou k líbání, olizování nebo lehčím dotekům. Zaslouží si to!

Foto: Galina Tcivina, Shutterstock.com

Ženská stehna jsou mocná zbraň a jedna z velmi citlivých erotogenních zónFoto: Galina Tcivina, Shutterstock.com

8. Klitoris a penis

Bez přímé stimulace klitorisu nebo penisu nejsou lidé schopni dosáhnout orgasmu – aspoň většinou. Tato místa tak sice patří k hlavním sexy zónám, nicméně na řadu by měla přijít až naposledy. Cesta je v tomto případě cíl…

9. Pochva

„Nejcitlivější část pochvy se nachází ve vzdálenosti několika prvních palců od vchodu, což je důvod, proč nemusíte mít extra vyvinutého partnera. Váš bod G je umístěn na přední stěně pochvy, nicméně i jiná citlivá místa stojí za zmínku. Na přední klenbě sídlí bod A. Některé pomůcky a hračky ho mohou najít, stejně jako prsty vašeho partnera,“ vyjmenovává sex kouč.

10. Zadeček a řitní otvor

Hýždě jsou bohatě zásobeny citlivými nervovými zakončeními. Jejich hlazení, líbání, poplácávání a hnětení tak snadno vyvolává příjemné pocity. Podobně je tomu u řitního otvoru.

11. Ňadra

Bradavky mužů i žen, které jsou kousány, sány a olizovány, šílí blahem – a s nimi i zbytek těla. Je to proto, že jsou plné smyslných nervových zakončení, jejichž spoje vedou přímo do center citů a rozkoší v mozku. Vše souvisí se vším.

12. Mozek

„Je to něco, co mnozí nechápou. Mysl, která je v pohodě, chce sex o dost pravděpodobněji než ta vystresovaná. Když se naladí mozek, naladí se i tělo. Proto je duševní předehra tak klíčová,“ uzavírá sex kouč s tím, že toto je pouze základní seznam sexy zón. Jakékoli místo na těle může reagovat na dotek nesmírně vnímavě.

Zkuste třeba stimulaci pupíku, žeber, podkolenních jamek, prstů na nohou, hráze (perineum)... Prostě jen hledejte. Jak říká sexuolog Zlatko Pastor: „Procházet všemi těmi údolími, pohořími a hledat krásné zážitky je velké dobrodružství.“ A je jedno, jestli je venku teplo nebo mráz.

A jaká je vaše nejoblíbenější erotická zóna?

Reklama

Související témata:

Načítám