Hlavní obsah

20 tipů na vánoční výzdobu: Co vám ještě doma chybí?

Foto: Tchibo

Je nejvyšší čas vánočně vyzdobit bytFoto: Tchibo

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestaňte vyšilovat s úklidem, pečením a sháněním dárků. Lepší je si udělat klidnou chvilku a v pohodě se věnovat například dekoracím v bytě. Pomůžeme vám s tím dvaceti tipy.

Článek

Skoro polovina Čechů už má touhle dobou vánoční zdobení bytu za sebou – tedy alespoň tak to vypadá podle nedávného průzkumu společnosti Ikea. „Češi začínají s výzdobou již koncem listopadu nebo začátkem adventu, jen čtyři procenta nedělají vánoční výzdobu vůbec,“ říká Ondřej Kraus ze zmíněné společnosti a dodává: „Slováci začínají s výzdobou až v týdnu před Vánocemi a v Maďarsku dokonce až na Štědrý den.

Vánoční dekorace zůstávají ve skoro sedmdesáti procentech českých domácností až do Tří králů, zbytek si je nechává ještě déle.

Jelikož jsme podle tohoto průzkumu nadšenými zdobiteli a Vánoce jsou důvodem, abychom se dekoracím věnovali opravdu důkladně, připravili jsme inspiraci pro ty, kteří na tom ještě hodlají popracovat ve zbylých dnech.

Jak nahradit vánoční stromeček

Rozhodli jste se letos nezdobit stromek, ale přece jen nechcete Vánoce tak zcela bez něj? Našli jsme pár způsobů, jaké by ocenila i chytrá horákyně. S nimi stromek mít nebudete – a vlastně budete.

Foto: archiv firmy

Jednoduchý ocelový stojánek, na který navěsíte ozdoby dle vašeho výběru, prodává Ikea za 79 Kč. Hodí se do každého prostoru, protože jeho vyladění s interiérem záleží na stylu a barevnosti ozdob. Může s vámi tedy hrát každý rok na jinou notu – moderní, retro, rustikálníFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Trváte na jehličí, ale stačí vám opravdu jen v symbolickém množství? Tak to by mohl být vhodným kandidátem stromeček, který se v pohodě vejde na stůl i vedle gauče v obývacím pokoji. Prodává ho Floresco a vyjde na 530 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Tenhle stromeček si můžete vyrobit sami z jehličí ve váze. Stačí ho posadit do věnce z mechu a ozdobit třeba i miniaturními vánočními hvězdami v květináči stejně, jako to udělali v Zahradním královstvíFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Místo lustru můžete nad stůl pověsit i kovovou konstrukci, na kterou také navěsíte ozdoby ze stromečku. I v tomto případě si můžete pohrát s barevností i svojí momentální náladou – pokud je letos v tónech zlaté a stříbrné, pak tyto až zámecké ozdoby nakoupíte v Ikea – čtyři kusy za 129 KčFoto: archiv firmy

Potřebujete ještě pár tipů na to, jak letos slavnostně prostřít, nebo inspiraci, jak vyzdobit obývák, jídelnu či kuchyň? Pak rozhodně nepřehlédněte naši fotogalerii.

Kdy začínáte s vánoční výzdobou vy? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám