Hlavní obsah

3 rychlé večeře do 15 minut: šakšuka, těstoviny & tousty

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neodbývejte se jen tak namazaným chlebem, nebo ještě hůř, instantními jídly! Raději si osvojte pár receptů, které máte uvařené maximálně do 15 minut. Můžou to být tuňákové těstoviny s rajčaty, zeleninová šakšuka se sýrem či skvělé tousty s brusinkami, na které navíc zužitkujete i lehce okoralý chléb.

Článek

Ani ve spěchu se nemusíte šidit, protože i do čtvrt hodiny uvaříte plnohodnotné jídlo. Za takovou dobu hravě zvládnete skvělé špagety s tuňákem (kvůli kterým navíc nemusíte ani chodit na nákup), jarní vejce šakšuka s cuketou a brynzou i vylepšené sýrové tousty s brusinkami a slaninou.

Ryba: těstoviny s tuňákem a rajčaty

Těstoviny jsou při vaření rychlojídel většinou naší první volbou. A tyhle špagety (resp. linguine) s tuňákem a rajčatovou omáčkou mají výhodu i v tom, že na ně potřebujete jen samé trvanlivé potraviny. Takže se stačí trochu předzásobit a v různých obměnách je uvaříte i po měsíční pauze v nakupování.

Foto: Eva Malúšová

Tohle jídlo uvaříte i ze surovin, které máte ve špajzu jako železnou zásobuFoto: Eva Malúšová

Vejce: zelená šakšuka s brynzou

Jarní edice tohoto populárního blízkovýchodního jídla obsahuje cuketu, špenát, hromadu bylinek a čerstvou brynzu. Počet vajíček zvolíte dle hladu strávníků a pak už jen sklízíte ovace.

Foto: Eva Malúšová

Šakšuka je nejen fotogenická, ale navrch i zdravá a moc dobráFoto: Eva Malúšová

Slanina & sýr: tousty de luxe

Leckdo by řekl, že tousty jsou jen trochu lepší chleba se sýrem, ale my říkáme, že o hodně lepší! Trik je v tom, že namažete plátky pečiva máslem zvenčí, zapomenete na prefabrikovaný tousťák a vyhrajete si s náplní. V našem případe to je slanina, hermelín a domácí zavařené brusinky.

Foto: Eva Malúšová

Může být nějaké jídlo s rozteklým sýrem vůbec špatné?!Foto: Eva Malúšová

Co vaříte vy, když nestíháte, ale máte chuť na teplé jídlo? U nás je populární vegetariánské kari z červené čočky, salát se šťavnatým flank steakem nebo kuřecí kung-pao, kde můžete upotřebit i různé zbytky zeleniny.

Reklama

Načítám