Hlavní obsah

3 největší bludy o sexu: Pozor na ně, mohou vám zničit vztah!

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Reklama

Sex... Ať pro vás tahle činnost představuje cokoli, možná ji vy (nebo váš partner) máte spojenou s bludy. Jaké dost rozšířené názory pohřbívají vztah milenců den po dni?

Článek

Sex jako životní potřeba, pud, povinnost, radost, štěstí i původce depresí. Milování pro každého znamená něco jiného, nicméně dá se říct, že většina lidí o něm přemýšlí způsobem, který je toxický. Aspoň tak to tvrdí Relate Institute, nezávislá organizace posuzující silné a slabé stránky partnerů, manželů i jedinců, jež sídlí v městě Provo v Utahu. Které tři dezinformace a nešťastné názory považuje za rozšířené?

1. Sex je pouhý fyzický kontakt

Podle výše zmíněného institutu si pod pojmem „sex“ většina lidí ihned představí onu klíčovou fyzickou část, tedy zasouvání penisu do vaginy. To je právě to, na co se lidé nejvíce soustředí. Místo hlubších prožitků a důrazu i na kvalitní psychický kontakt řeší nejlepší milostnou polohu a hlavně megalomanská vyvrcholení, která by měla být tak intenzivní, aby dotyčného nebo dotyčnou uspokojila na mnoho hodin nebo dní dopředu. Těla však nejsou zaměřena jen na samotný styk.

V momentě, kdy překročí vrchol doby plodnosti, reprodukční biologie zavírá své dveře. To může vést k frustraci a snížené sexuální frekvenci. Postupem času tedy mnohým dochází, že záleží i na „méně“ podstatných věcech, jako je předehra, mazlení, líbání, doteky a intimita jako taková. Kdo tohle odhalí ještě dřív, než přijdou fyzické potíže nebo dojde „k únavě materiálu“, má milostný život o dost bohatší. Bohužel, těch není mnoho.

2. Fyzické uspokojení rovná se psychické uspokojení

K vynikajícímu sexu je zapotřebí dobrá fyzická kondice, znalost správných technik, způsobů a poloh, a hlavně dostatečně vyvinutý orgán. Takováhle dokonalost si podle některých vyloženě tyká se šťastným a plnohodnotným milostným životem. Víc není potřeba!? „Jak to, že Bára nekřičela blahem, když jsem si nastudoval umění tantry a poskytl jí tu nejlepší péči?“ Bára evidentně sice měla sex, ale s láskou na něj vzpomínat nebude.

Sexuologové se shodují, že ženy často a obvykle hodnotí kvalitu pohlavního styku podle citové zainteresovanosti a vztahu k partnerovi. Ty nejlepší zážitky jsou závislé na citu, lásce, důvěře a respektování muže. Chybí-li něco, nebo se dokonce dostavuje odpor, je nějaký sexuální výkon to poslední, co ženy zajímá! Na omluvu mužů je však fér dodat, že u nich je pohlavní touha silnější a vlivem hormonů jsou podnikavější a v sexu průbojnější. Tak možná proto nepovažují cestu za cíl a myslí si, že to tak mají všichni…

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Předehra, mazlení, líbání s partnerem, doteky... I to je nedílnou součástí kvalitního sexuFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

3. Orgasmy by se měly uctívat

Orgasmus je vždycky tak trochu problém. Některé ženy jsou požehnány schopností dosáhnout jej během většiny sexuálních setkání, naproti tomu jiné považují výbuch slasti za velmi nekonzistentní událost. Znamená to, že kvůli jeho absenci je sex špatný? Pouze pokud si myslíte, že jde jen a pouze o něj – o orgasmus. Chyba lávky. Zaprvé, jeho dosažení někdy vyžaduje větší snahu, zadruhé, co se týče české populace, tak deset procent žen ho nikdy neprožije. Je to prostě bonus, ne standard.

Ten, kdo si myslí, že z vrcholu je vždy nejlepší rozhled, nemá pravdu. Žena nemusí mít orgasmus a ze sexu se může těšit i tak. Přílišný důraz na existenci orgasmu je tedy pro vztah také toxický. Patříte k těm, kdo o něm podobně líbivě přemýšlí?

A co sex znamená právě pro vás? Shrňte jeho podstatu do jednoho slova a napište ho pod článek!

Reklama

Načítám