Hlavní obsah

3 super cviky na břicho: Málokdo je zná, přitom jsou velmi efektivní!

 

Reklama

Pokud pravidelně cvičíte, je jasné, že často posilujete břicho. Na tuhle partii málokdo zapomíná. Víte ale, že když cviky neobměňujete, ztrácejí efekt? Máme pro vás proto tip na novou originální sestavu!

Článek

Posilování břicha je trochu ošemetná záležitost. Svaly v této oblasti totiž není dobré přetížit. Na druhé straně je třeba je posilovat důkladně a pravidelně, abyste viděli aspoň malý úspěch.

Problémem však často bývá (a to platí i pro jiné partie), že když ve svém tréninkovém plánu máte stále tytéž cviky, tělo si na ně zvykne. Tím samozřejmě klesá jejich účinnost. Je tedy potřeba tělo neustále překvapovat novými pohyby.

U posilování břicha existuje však minimálně ještě jedno úskalí. Většina nejznámějších cviků, jako jsou třeba zkracovačky či sedy-lehy, zatěžuje hlavně příčný břišní sval. Pokud však chcete opravdu zpevněnou oblast trupu, rozhodně není dobré zapomínat na šikmé břišní svaly, a hlavně na hluboké svaly středu těla zvané core.

Cviky v našem videu aspoň na nějakou dobu řeší oba zmíněné problémy. Jsou málo známé, takže je dost pravděpodobné, že je ve svém tréninkovém plánu nemáte. A co je hlavní – zaměřují se právě na to, abyste svaly břicha posilovali co nejkomplexněji.

Kromě břicha by zejména ženy měly posilovat i další partie horní části těla. Pro inspiraci si prohlédněte cviky na paže a ramena a cvičební sestavu pro krásná a zdravá záda!

Reklama

Načítám