Hlavní obsah
3,1
(140)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Jestli se slanou svačinou u dětí (nebo u sebe) nepochodíte, ještě to neznamená, že se musíte omezit na kupované sladkosti. Domácí energetické kuličky jsou plné zdravých surovin, a slazené přitom jen ovocem. Ale pozor, podezřele rychle mizí i v přítomnosti odpůrců zdravé stravy!

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 kuliček
  • 1/2 hrnku rozinek
  • 190 g jablečné přesnídávky
  • 1,5 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 lžičky skořice
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 3 lžíce kokosu
Článek

Postup

01.

Rozinky (případně datle nebo jiné sladké sušené ovoce) rozmixujte spolu s vločkami, přesnídávkou nebo jablečným pyré, skořicí, arašídovým máslem a kokosem na hustou hmotu.

02.

Část můžete obarvit trochou holandského kakaa nebo lyofilizovanými (mrazem sušenými) malinami či jahodami. Rukama pak tvořte malé kuličky a dávejte je třeba na plech pokrytý pečicím papírem. Poté je nechte asi hodinu zatuhnout v chladu, případně obalte v drcených oříšcích, semínkách, kokosu a kakau.

03.

Kuličky uchovávejte v lednici a spotřebujte do čtyř dnů.

Tip: Ovocné pyré vybírejte vždy neslazené, stačí cukr, který obsahuje samo ovoce. Kuličky můžete ochutit pokaždé jinak: ořechy, mandlovým máslem, sušenými brusinkami nebo švestkami a pro extra hodné děti i kousky čokolády. Stejně tak vločky nemusejí být jen ovesné, ale třeba pohankové či rýžové.

Čtete si občas složení kupovaných zdravých“ svačinek? Upečte si raději domácí müsli tyčinky!

Reklama

Načítám