Hlavní obsah

5 chyb v úpravě obočí, které dělají ženy zbytečně starší!

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Reklama

Oči si líčíte velmi pečlivě, ale na obočí už moc času nezbývá? Děláte chybu. Prozradíme vám, čemu se vyhnout, abyste nevypadaly zbytečně starší, ale aby vám úprava obočí naopak pár let ubrala.

Článek

Výrazné, přirozené, husté i krásně tvarované. To jsou aktuální trendy v úpravě dámského obočí, které ovlivňuje z velké části váš vzhled i výraz. Navíc je to společně s očima to jediné, co z vás teď ostatní kvůli roušce vidí. Proto nerezignujte na jeho správnou úpravu. Prozradíme vám, jakých chyb se vyvarovat, abyste nepůsobily starší. Obecně platí, že by mělo obočí začínat u kořene nosu, kde by mělo být nejhustší. Směrem k vnějšímu koutku oka by se pak mělo ztenčovat. Jaké jsou tedy najčastější chyby, které ženy při líčení obočí dělají?

1. Chybějící obočí

Trhaly jste si v mládí obočí do tenka, ale teď už vám, i kvůli tomu, moc neroste? Zkuste speciální růstová séra. A dejte jim čas. „Nejenže stimulují růst nových chloupků a zamezují jejich vypadávání, ale navíc obočí dodávají potřebné vitaminy a minerály. Výsledky uvidíte zhruba po třech až pěti týdnech,“ uvádí Martin Janeček, který v ČR zastupuje značku BeautyLash. Další možností je permanentní make-up obočí.

2. Příliš tenké obočí 

Tenké obočí bylo dříve v módě. To už však dávno neplatí, neboť vypadalo mnohdy opravdu nepřirozeně. In je dnes spíše hustší obočí. Proto provádějte každou změnu při jeho trhání pinzetou citlivě s ohledem na celkový vzhled.

3. Velká mezera 

Občas se stane, že ženy neodhadnou správnou vzdálenost mezi obočími. Proto obočí u kořene nosu raději příliš nevytrhávejte. Pokud ho chcete jen lehce začistit, můžete využít speciální depilační pásky.

4. Obočí bez oblouku

Správně vytvarovaný oblouk dodá vaší tváři výraz a dokáže omladit celý obličej. A jak má vlastně vypadat? Ze dvou třetin směřuje nahoru a z jedné třetiny dolů. Záležet si dejte hlavně při úpravě spodní části, svrchu ho stačí upravit minimálně. „Ženy si často doma nadzvednou obočí prsty a pak zbytečně vytrhají více chloupků zespodu, než je potřeba. Také stříhají délku chloupků, což je chyba, která ruší strukturu a tvar obočí,“ upozorňuje Tetiana Babchuk, majitelka beauty salonů The Brow Bar a ReCreate Yourself Studio.

5. Špatný odstín

Kromě tvaru je u obočí důležitý také jeho odstín. V tom mají výhodu brunetky. Světlé typy si ho většinou musí barvit nebo domalovávat. A to může být kámen úrazu. Ženy volí rády tmavší odstín, než je potřeba. Opět se proto držte pravidla, že přirozenost vítězí. Barva by měla korespondovat s barvou vlasů i vaší pleti. Zvolit tak můžete různé tužky, pudrové stíny i řasenky.

Poradí vám v salonu i brow baru

Pokud si nevíte se stylingem svého obočí rady, obraťte se, až to situace opět dovolí, na kosmetické salony či speciální brow bary, kde se vašemu obočí budou věnovat na míru vyškolení odborníci. „Setkávám se s tím, že starší ženy si například myslí, že už jim obočí nikdy nedoroste. To je omyl. My například nabízíme speciální olejíčky na podporu růstu, jejichž základem je ricinový olej. Taková masáž obočí každý večer před spaním dokáže zázraky,“ doplňuje Tetiana Babchuk.

Zajít můžete také na dermatologická oddělení estetických klinik. „Se stárnutím se mění i struktura obličeje a může docházet k asymetrii. Pro zachování umístění obočí lze aplikovat botox a také vřele doporučuji produkty ovlivňující podporu růstu obočí,“ dodává dermatolog Alberto Leguina-Ruzzi z pražské kliniky ABClinic Art & Beauty.

Pomocníci na domácí úpravu obočí

Ani nemusíte chodit do obchodu. Tyhle pomůcky můžete koupit i na internetu a s úpravou obočí začít nyní klidně doma. Mezi učením se s dětmi, vařením a prací to může být ten pravý čas jen pro vás!

Booster na obočí i řasy

Foto: Archiv firem

Zleva: RefectoCil Lash&Brow Booster, lze použít na řasy i obočí a vydrží každodenní používání po dobu 6 měsíců, cena 1890 Kč, prodává Beautylash. Mary Kay, vyživující sérum na řasy a obočí, viditelné výsledky slibuje za 30 dní, 850 KčFoto: Archiv firem

Depilační pásky

Foto: Archiv firem

Zleva: Andmetics Brow Wax Strips, depilační pásky na obočí na 4 použití (vždy pro obě oči), 249 Kč. Refectocil Brow Styling Stripes, depilační proužky na obočí, 20 párů, 902 Kč, prodává MallFoto: Archiv firem

Šablony na úpravu

Foto: Archiv firem

Zleva: Anastasia Beverly Hills Brow Stencils, pružné šablony na obočí, 690 Kč, prodává Sephora. Artdeco Eye Brow Stencils, šablony na obočí se štětečkem, 169 KčFoto: Archiv firem

Sety se stíny

Foto: Archiv firem

Zleva: Catrice, set na úpravu obočí obsahuje pinzetu, kartáček, zrcátko a dva pudrové odstíny pro úpravu světlejšího a tmavšího obočí, 109 Kč, prodává dm. Clarins, set na obočí obsahuje 3 různé odstíny, štěteček, kartáček na pročesání obočí a mini cestovní pinzetu, 847 Kč, prodává DouglasFoto: Archiv firem

Tužka 2v1

Foto: Archiv firem

Zleva: Nudestix Eyebrow stylus pencil & gel, barva a fixátor na obočí v jednom, 690 Kč. Benefit Cosmetics Brow Styler, tužka a pudr na obočí, 990 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám