Hlavní obsah

5 cviků pro štíhlé tělo: Hubněte zadarmo a bez náčiní! Cvičte s vlastní váhou

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nudí vás neustále opakované sklapovačky a výpady? Nevíte, jak svůj trénink oživit, abyste vypadli ze stereotypu? Máme pro vás skvělé tipy na cvičení, které se dá dělat kdekoli a kdykoli. Nepotřebujete k němu velký prostor ani speciální náčiní. Stačí pár minut denně!

Článek

Cvičení s vlastní vahou je nenáročné na čas, finance i prostor. Je ideální pro každého, kdo si chce dát do těla v klidu domova, je vytížený nebo se mu zkrátka nechce utrácet za permanentku do posilovny.

Co je častý problém domácího tréninku? Lidé nevědí, co dělat, aby jim nezevšedněl. Proto jsme poprosili trenérku a výživovou poradkyni Veroniku Jandovou, aby nás naučila něco zajímavého a méně známého. Vybrala pět velmi efektivních cviků, které posílí všechny problematické partie a zvládne je opravdu každý. A jak známo, svaly ničí tuk!

První cvik je alternativou známého planku, takže při něm procvičíte především střed těla a paže. Druhý je zaměřený na stehna a zadek. Třetí posílí záda a břicho, ale zapojí se i svaly stehen. Předposlední cvik jsou kliky ve střeše, kterými zpevníte především ramenní a prsní svaly, a pátý je dobrý na šikmé břišní svaly.

Pokud jste se letos plážím spíš vyhýbali, je načase to změnit. Začít můžete kdykoli. Jde jen o to, najít si pár minut denně!

Cvičíte doma? Obměňujete občas svůj trénink? 

Související témata:

Načítám