Hlavní obsah

5 krásných domů, které byly hitem. Jak jsou populární dnes?

Foto: Canaba

Praktické řešení vnitřního prostoru je ideální pro pohodlný život 3–4členné rodiny. Nadčasová, moderní, ale klasická architektura je vhodná do měst i na venkov, včetně chráněných oblastíFoto: Canaba

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projektů na zajímavé a finančně dostupné domy, které v nedávné minulosti oslovily potenciální zájemce svou výjimečností nebo dostupnou cenou, bylo dost. Podívejte se, co zákazníkům přinášejí dnes.

Článek

Proč tyto projekty vyvolaly poměrně velkou vlnu zájmu veřejnosti? Byly výjimečné svým pojetím, použitými materiály i filosofií.

Skládačka Natura Space

Jedním z úspěšných a zcela unikátních projektů byl například koncept modulových domů Natura Space, který vznikl v roce 2010. Určil nový směr moderní výstavby, bez klasických procesů betonování a zdění stavba mohla být hotova během 6 týdnů. Od těch dob se nabídka rozšířila o nové typy domů.

Foto: Natura Space

Model Natura Flat s plochou střechou o rozloze 6 x 6 m s dispozicí 1 + kk a užitnou plochou 36 m^2Foto: Natura Space

Ty mají nadstandardně otevřený prostor. K základní stavbě o rozměrech 6 x 6, 6 x 9, 6 x 12 a 6 x 15 metrů můžete přidat rozšiřující moduly 3 x 3, 3 x 4, 3 x 5 nebo 6 x 6 metrů, určené jako klidová část (pokoj, pracovna, vstup se šatnou či garáž), které lze napojit i dodatečně.

Foto: Natura Space

Čisté linie domu jsou zdůrazněny skrytím okapů a svodů do fasády. Dům může mít prostornou terasuFoto: Natura Space

Domky tak mají plochu od 36 do 150 m2 a stavebním materiálem je systém europanelu. „Nezůstali jsme u základního typu,“ informuje Veronika Kalousová ze společnosti Natura Space a dodává: „Novinkou je dům Natura Floor s uzavřenými pokoji na galerii.“ Například model Natura Flat s plochou střechou o rozloze 6 x 6 m s dispozicí 1 + kk a užitnou plochou 36 m2 pořídíte za cenu 998 000 korun včetně založení domu.

Foto: Natura Space

Obývací zóna je s okolím propojena velkými francouzskými oknyFoto: Natura Space

Osvědčená klasika Okal

Společnost Okal teprve od roku 2008 dodává rodinné domy i na tuzemský trh. V portofoliu má na dvaapůl tisíce typových nízkoenergetických domů, z nichž již několik set má své majitele. K nejoblíbenějším patřily bungalovy, ale dnes se středem zájmu stávají domy nové architektury, například Exklusive s obytnou plochou 195 m2 a dispozicí až 6 + 1. „Stavba dnes může být kromě standardních tepelných zařízení vybavena také tepelným čerpadlem, solárními panely nebo i řízeným větráním," dodává Roman Huňáček, obchodní ředitel společnosti Okal.

Foto: Okal

Stavba zaujme velkými okenními plochami, nárožními okny, přístavbou s balkonem, naznačeným vikýřovým štítem a předsunutým vstupním portálemFoto: Okal

Foto: okal

Z obytného prostoru s kuchyní a jídelním stolem se vchází do prvního patraFoto: okal

Novinky Uno a Chico

Canaba zase uvedla před čtyřmi lety na trh rodinný dům Chico za milion korun. Nabízí 82 m2 užitné plochy v dispozici 4+1. „V prvním roce, než jsme byli schopni rozšířit výrobu, jsme na dodávky domu museli zřídit pořadník," vzpomíná Ing. Pavel Herclík, obchodní ředitel společnosti Canaba. „Celkem jsme jich pak od roku 2009 postavili více než tisíc," vypočítává Pavel Herclík.

Foto: Canaba

K velmi oblíbeným domům patří Chico, dům, který pořídíte za cenu okolo milionu korunFoto: Canaba

Zájem o menší rodinné domy roste. Společnost proto představila další novinku, dům Uno, který nabízí 100 m2 v dispozici 4+1. Dům je k mání v provedení na klíč za cenu 1,89 milionu korun. Doba výstavby je pouhých 12 týdnů.

Foto: Canaba

Vnější vzhled lze měnit nejen barevně, ale dům je možné doplnit i balkonem, okenicemi a obkladem z lícových cihelFoto: Canaba

Foto: Canaba

Prosluněný obývací pokoj je důmyslně propojený s kuchyní. V přízemí naleznete i WCFoto: Canaba

Chcete levný zděný dům? Zkuste Izabelu

Společnost Stavebnice RD, s.r.o. nabízí nejen projekty typových domů, ale rovněž je dodává „na klíč“. Ke koupi jsou již za cenu od 1 400 000 Kč. K oblíbeným přízemním zděným domům, jež na klíč stojí okolo 2 milionů korun, patří dnes novinka Izabela, domek o dispozici 3 + kk na ploše 90 m2. Stavba je vhodná na rovinatý pozemek. Může být doplněna i krytou terasou.

Foto: STAVEBNICE RD

Izabela je menší přízemní nepodsklepený rodinný dům. Dispozičně je určena pro bydlení 2–3členné rodinyFoto: STAVEBNICE RD

Proměnitelná Futura Freestyle

Futura patří k typovým domům, které jsou v portfoliu výrobce Prodesi/Domesi necelé tři roky. Přesto jich bylo postaveno již patnáct. Oblíbené jsou proto, že se dají různě modifikovat. Například fasádu lze obložit dřevem nebo si vybrat stěrku. Cena základní verze kompletní realizace na klíč je 2 598 677 korun.

Foto: Prodesi/Domesi

Domy Futura se dají různě modifikovat. Na fasádu můžete použít, jako v tomto případě, stěrkuFoto: Prodesi/Domesi

Foto: Prodesi/Domesi

Přízemí je koncipováno jako společenská část a najdete zde obývací pokoj s kuchyní a jídelnou i pracovnuFoto: Prodesi/Domesi

„Klienti v poslední době požadovali dům, jehož užitná plocha nepřesáhne 100 m2, s důkladně promyšleným vnitřním uspořádáním," říká architekt Pavel Horák ze společnosti Domesi. „Tak vznikla Futura Neo o dispozici 5+kk s užitnou plochou 98 m2 a cenou okolo 3 milionů korun," dodává Pavel Horák.

Který z domků byste si vybrali vy? Více informací o nich najdete v galerii.

Reklama

Načítám