Hlavní obsah

5 mužských prohřešků proti dobrému sexu. Pánové, tohle nedělejte!

Foto: isifa

Nenechte sebou orat, někteří muži za to prostě nestojí!Foto: isifa

Reklama

Jsou muži, kteří by si zasloužili nosit na rukou. A pak jsou ti druzí, kteří při milování provádí takové ptákoviny, že by si zasloužili vyhodit z postele i ze vztahu! Takhle vypadá vrchol neslušnosti!

Článek

Vztah i sex je o toleranci. Když ochota respektovat druhého chybí, vznikají nedorozumění. A tohle jsou přesně ty případy, kdy chování mužů přesahuje určité meze!

1. Má jeden cíl

Orgasmus, orgasmus a zase jen ten orgasmus. Chce jenom to a nic jiného? Neohlíží se nalevo ani napravo a jde pouze za svým cílem, a to bez ohledu na to, jak se cítí jeho partnerka? No, potěš koště! Egoista, možná narcis! Asi vás jen využívá… K čemu? Důvodů může být mnoho, nicméně například kanadskoamerická psychoterapeutka Wendy Walsh říká, že sex pro muže v mnoha případech funguje jako redukce stresu. Potřebuje se uvolnit a snížit úzkost prostřednictvím vašeho těla? Občas to nevadí, ale dělat tohle sobecky každý den…

2. Přehlíží vaše potřeby

Kvůli jeho aroganci můžete přijít i o váš vlastní orgasmus! Nevěříte? Možné to je v případě, když dotyčný „jede jako mašina“ a nehodlá se zabývat vzrušováním osoby, se kterou sdílí jednu postel. „Přílišný důraz na soulož může především u klitoriálně vzrušivých žen způsobit poruchu vzrušivosti a dosahování orgasmu,“ říká sexuolog Petr Weiss s tím, že by v takových případech nalezení vhodného způsobu dráždění poštěváčku mohlo často problém vyřešit. Jenže jak mu tohle říct, když vůbec neposlouchá?

Foto: isifa

Já, já, já, jenom já? Tak to ne. Jde samozřejmě i o vás!Foto: isifa

3. Lásku si chce vynutit

Je trochu drsnější? Opět platí, že „odsud posud“! „V obecné populaci mužů až 30 % uvádí sexuální fantazie spojené s násilím vůči ženám. Otázkou však samozřejmě zůstává, pro kolik procent z nich je sexuální násilí preferencí a pro kolik pouze občasným nápadem či představou,“ říká sexuolog Weiss. V sexu by tak mělo být dovoleno vše, co oběma přináší radost a co partneři dělají dobrovolně, neboť v současnosti se klade důraz na respektování druhého.

4. Kontroluje hodinky

Popohání vás k výkonu? Počítá vteřiny do konce? Ptá se, jestli „už budete“? A vy poslušně plníte příkazy a snažíte se sebe všemi způsoby vyburcovat k orgasmu? Taky špatně. Britská sexuoložka Tracey Cox má na takové „zrychlené muže“ jasný názor: „Přestaňte se starat o to, jestli ho už nebolí jazyk, nebo jestli kvůli vám nezmešká začátek fotbalu, pokud nevyvrcholíte do dvou vteřin. Nejlepší milenec na světě je ten, který vám dopřeje dostatek času a věnuje se vám – se zájmem.“ Tak asi tak.

Foto: thinkstock

Neúměrně na vás při sexu spěchá? To by mu mělo projít jen velmi výjimečně!Foto: thinkstock

5. Po milování zády

Chyba sem, chyba tam a na úplný konec to zazdí ještě tím, že se otočí zády? Glenn Wilson, který patří mezi nejčastěji citované britské psychology, se kdysi nechal slyšet, že místo toho, aby si muži chvil těsně po milování užívali, se někteří z nich po sexu od ženy odvracejí, což ničí veškerou radost z pohlavního styku. Navíc je to neslušné, dotyčný může tímto gestem dávat najevo, že je mu „od teď“ už všechno ukradené. Jistě, nic se nemá přehánět ani formalizovat, ale základy slušného chování by měly platit i při sexu, no ne?

Co s ignorantem?

Pozorujete, že milenec zrovna nepatří k vrcholům všech ctností, ale přesto s ním máte svatou trpělivost? Je to pochopitelné, ale… „Někdy se druhému přizpůsobíme, chceme mu vyhovět, udělat radost. Nemělo by to ale překročit vnitřní přijatelné meze,“ říká sexuolog Zlatko Pastor.

A proto je nejlepší společně si sednout a promluvit si, co v té vaší posteli není tak úplně v pořádku. Během čekání na to, až mu věci „samy dojdou“, by se vám totiž mohly objevit šediny. A zázraky se nedějí. No, o Vánocích možná ano…

A co je v posteli „prosti srsti“ vám?

Reklama

Související témata:

Načítám