Hlavní obsah

5 tipů na úspěšné podzimní hubnutí

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S létem pomalu skončilo i období různých nástrah, které snaze o zhubnutí určitě nepomáhaly – grilování, zmrzliny, sladké nápoje. O pravidelném cvičení nemluvě. I proto je podzim pro hubnutí ideální.

Článek

Psychická pohoda je pro průběh hubnutí opravdu velmi důležitá. Pokud jste ve stresu z práce nebo kvůli osobním problémům, může se to samozřejmě odrazit i na vašich úbytcích. „Naučte se správně relaxovat a zklidnit nejen své tělo, ale především mysl. Udělejte si čas na své koníčky a nepodceňujte dostatečný a kvalitní spánek“, říká Jiří Šusta, hlavní kouč KetoDiet, specialista na redukční diety.

Přemýšlejte nad jídlem a plánujte

Na začátku diety je dobré zbavit se všech těch nezdravých dobrůtek, které máte v lednici nebo schované ve spíži a které by vás mohly v průběhu diety dráždit. Rozdejte je přátelům, známým. Zajděte si na větší nákup a pořiďte si vhodné potraviny na několik dní dopředu – čerstvou zeleninu, libové maso, kvalitní olej, bylinky atd. –, a začněte si svůj jídelníček plánovat. Nemělo by se určitě stávat, že byste v průběhu dne najednou byli bez jídla. Často pak dojde k tomu, že sáhnete po nějaké nezdravé alternativě a vaše dietní snažení tím utrpí.

Připravte si svůj jídelníček dopředu. A bez stresu

Nevažte se každý den

Mnoho z vás chce vidět výsledky doslova každou chvilku – ano, je to pochopitelné, ale tím, že se budete každý den vážit, své hubnutí nijak neurychlíte. Naopak vás mohou drobné výkyvy, které jsou naprosto normální, výrazně demotivovat. „Maximálně jedno vážení – ve stejnou dobu – za 3 dny bude rozhodně stačit,“ říká Jiří Šusta.

Naučte se říkat NE

Rodina, nebo kamarádi to určitě nebudou myslet zle, když vám budou nabízet laskominy, které do diety nepatří. V takových případech se ale naučte říkat ne, není na tom nic špatného. Myslete na své zdraví, na svůj cíl a v krátkosti jim vysvětlete, proč si ten zmrzlinový pohár nebo buchtu od babičky (i když je skvělá) dát nemůžete. Pochopí to.

Využijte produkty, které fungují

A v neposlední řadě se nebojte využít pomocníků, kteří vám v hubnutí pomohou. Takovým pomocníkem je například oblíbená proteinová dieta KetoDiet, která je uzpůsobena pro přirozené a účinné hubnutí. Pustit se můžete do celého programu KetoDiet, který se skládá ze 3 snadných kroků, nebo jednoduše pouze některá svá běžná jídla nahradíte proteinovými jídly KetoDiet. Dodržíte tak pravidelnost v jídle i jeho vyváženost v průběhu diety.

Stačí pár minut, a skvělá večeře je na stole

Více o proteinové dietě KetoDiet na www.ketodiet.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám