Hlavní obsah

5 způsobů, jak upravovat obočí

Foto: Thinkstock

Nejčastěji upravujeme obočí pomocí pinzetyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože aktuálním trendem je přírodní obočí, nic se nemá přehánět – bez vytrhávání se neobejdete ani v roce 2011. A proto vám dnes na videu ukážeme, jak správně upravovat obočí pinzetou, voskem, cukrovou pastou a dokonce i nití. Už víte, která z metod bolí nejméně?

Článek

Vytrhávání obočí patří mezi pravidelné kosmetické rituály snad každého z nás. Není divu, že se k jeho odstraňování používá hned několik metod. Jenže která z nich je ta nej? Určitě bude lepší, když si vše ujasníte dříve, než vyrazíte ke kosmetičce na nějakou tu jarní péči a úpravu. Bude to klasická pinzeta, vosk, cukrová pasta nebo snad horká novinka nit? Výhody a nevýhody každé z nich včetně názorné ukázky vám přiblíží kosmetička Ema Pecková ze studia Pohoda Sun. V našem videu!

Chyby, které možná děláte i vy

  • Očištění – před začátkem a po skončení vytrhávání je třeba kůži očistit a ošetřit pleťovým tonikem, tím zabráníte většímu zarudnutí.
  • Směr vytrhávání– zatímco u pinzety a pasty se chloupky vytrhávají ve směru růstu, u vosku a nitě je to naopak.
  • Vytrhávání obočí i zeshora– tím se tvar obočí deformuje, „sedá“ si dolů a ubližuje to vašemu výrazu. Pak totiž vypadáte, jako když se neustále mračíte. Takže vytrhávejte pouze zespoda!
  • Špatně začínáte a končíte – na to, kde začít a skončit s vytrháváním, poslouží jednoduchá pomůcka. Vezměte si tužku, špičku přiložte k chřípí nosu (na stranu k nosní dírce) a opticky jí protněte vnitřní a vnější koutek oka. Kde tužka prochází obočím, tam jsou ona hledaná místa.
Foto: Ondřej Kroutil

Způsoby úpravy obočí nám ukázala Ema PeckováFoto: Ondřej Kroutil

Kterou z metod vybrat?

U mě jednoznačně zvítězila cukrová pasta, protože je podle všeho nejméně bolestivá a navíc je prý i jedlá (zmlsaní zájemci si můžou i líznout…). „Jedná se o směs glukózy, fruktózy, citronové šťávy, vody a olivového oleje. Nic jedovatého ani zdravotně závadného v ní nenajdete,“ rozebírá složení kosmetička Ema Pecková. „Vydrží někdy až 8 týdnů, jediné riziko s ní spojené se objeví ve chvíli, kdy nepracujete dost rychle. U slabších chloupků může pasta zalézt do folikulu a pomerančovým dřívkem už ji potom neodstraníte.“ V takovém případě nastupuje hadřík a voda, kterou lze směs bez problému rozpustit.

Foto: Ondřej Kroutil

Odstranění chloupků cukrovou pastouFoto: Ondřej Kroutil

Nejběžnější metodou je patrně stará dobrá pinzeta. Na menší chloupky se používá ta špičatá, na silnější šikmo zkosená nebo rovná. Záleží na každém z vás, s kterou z nich se vám lépe pracuje. Kosmetičky doporučují investovat do dražší značky, například Tweezerman nebo Solingen.

Foto: Ondřej Kroutil

Pinzeta by měla být kvalitníFoto: Ondřej Kroutil

Mezi bolestivější metody patří vosk – a to buď samostrhávací, nebo klasické pásky. Při domácím používání samostrhávacího vosku si dejte pozor na teplotu hmoty, ta by se měla pohybovat kolem 50 stupňů Celsia. Kromě toho potřebujete i speciální přístroj na zahřátí, jehož cena se pohybuje kolem 3000 korun. Před aplikací vosku se strhávacími pásky se vyplatí pořídit si dětský olejíček, který kůži po proceduře vyčistí a zklidní.

Foto: Ondřej Kroutil

Vytrhávání pomocí páskuFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Pásek se strhává proti směru růstu chloupkůFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Důležité je udržet vosk ve správné teplotěFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Samostrhávací voskFoto: Ondřej Kroutil

Pro masochisty je ideální vytrhávání bavlněnou nití. V Čechách není zatím příliš běžné a asi ani nebude – při častém používání chloupky mění směr růstu a zarůstají. Nepříjemný je také fakt, že se nit nedá nijak vydezinfikovat. Pokud i přesto budete tento postup zkoušet doma, určitě nepoužívejte režnou nit, mohli byste se pořezat!

Foto: Ondřej Kroutil

Vytrhávání bavlněnou nitíFoto: Ondřej Kroutil

A jaké metody preferujete vy? Byli byste ochotní vyzkoušet vytrhávání nití? Nebo se bojíte a zůstáváte u klasické pinzety? Podělte se o zkušenosti s ostatními v diskusi!

Reklama

Související témata:

Načítám