Hlavní obsah

6 důvodů, proč je super mít mámu jako nejlepší kamarádku

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodiče si nevybíráme, ovšem pokud máte to štěstí, z vaší mámy se může v dospělosti klidně stát nejlepší kamarádka. Za předpokladu, že o to obě dvě stojíte a to křehké pouto mezi sebou neustále posilujete.

Článek

Je to klika, když se v dospělosti z vaší mámy stane zároveň i nejlepší kamarádka, nicméně pravidlem to rozhodně není. Dokonalé partnerství matky s dcerou se stalo předobrazem třeba pro seriál Gilmorova děvčata. Lorelai a Rory si říkaly takřka vše, trávily spolu volný čas, ale zároveň k sobě byly upřímné, což někdy může být pěkně nepříjemné. Obě ženy, byť je dělil generační rozdíl, a také pozice rodičovské autority, dokázaly být nejlepšími kamarádkami. A co vy, také je vám máma nejbližší přítelkyní? Pokud ano, pak vám tyto situace budou dobře známé.

Pořád jste ve spojení

Pokud máte kamarádský vztah, tak od své mámy pravděpodobně nikdy neuslyšíte „Ty se mi ani neozveš, nic o tobě nevím,“ protože jste v neustálém kontaktu. Je pro vás naprosto přirozené jí říkat, co se vám zrovna v životě děje, sdílet s ní radosti i smutky. Její číslo je pro vás k dispozici dvacet čtyři hodin denně, sedm dnů v týdnu a jako jedna z mála přijme váš hovor i o půlnoci. Zároveň také ctí heslo „Neříkej to tátovi“, což v případě otce často neplatí. Zvláštní, že tátové jsou často větší drbny než matky.

Vždy má pro vás radu

Kamarádi jsou tu od toho, abychom si za nimi chodily pro rady, když samy tápeme. Máma je v tomto směru něco jako super kamarádka – možná, že potají absolvovala kurzy u děda Vševěda, protože snad není situace, se kterou by si neporadila. Týká se to i těch, do kterých jste se dostaly vlastním zaviněním a zasloužily byste spíše na holou. Máma je prostě řešení v situacích, kdy si ani táta neví rady.

Podobáte se jako vejce vejci

Můžete od sebe bydlet na míle daleko a vídat se kvůli vzdálenosti jen jednou za čas, nicméně když už se potkáte, mnohdy působíte jako sestry. A to nejen díky fyzické podobě, ale hlavně proto, že máte podobný vkus. Až se příště sejdete jedna v pruhovaných šatech a druhá v pruhované halence, můžete se jen ujistit, že k sobě máte opravdu blízko. Výhoda je, že v případě nouze si můžete navzájem půjčovat oblečení (pokud tedy sedí velikost). Propojenost je jasná!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

V dospělosti se z mámy může stát kamarádka do pohody i nepohody Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Ví, co si myslíte

Určitě to znáte. Voláte mámě, abyste jí řekla, zda se nemůžete někdy v nejbližší době potkat, a ona dříve, než to stačíte vyslovit, vyhrkne to samé. Mámy mají prostě několik super schopností. Jednou z nich je i to, že dokážou číst myšlenky. Můžete jí tvrdit, že jste sebevíc v pořádku, a ona ví, že nejste. Stejně tak moc dobře ví, co vám udělá radost, co vás štve a podobně. A s kým jiným byste měly sdílet telepatii než se svojí nejlepší kamarádkou, tedy mámou?

Je váš největší fanoušek

V nejlepší kamarádce byste měly mít vždycky také oporu. A máma bývá ten člověk, který se vás snaží přesvědčit o tom, že nic není nemožné a že vy zvládnete vše, co si jen zamanete. Pokud jde o něco naprosto nereálného, pak vás, aniž byste to poznaly, dokáže odklonit k jinému tématu, které vám bude bližší a nehrozí případné vyhoření. V případě, kdy si nedáte říct, bude vás i tak podporovat a stát za vámi.

Rády spolu cestujete

Nemusí to být ani tolik let zpátky, co jste si pod pojmem dovolená s matkou představily neuvěřitelnou nudu. Pokud máte s mámou kamarádský vztah, pak postupem času dojdete k tomu, že je to vlastně moc fajn. Pravděpodobně vás totiž budou lákat stejné či podobné věci, a tak nehrozí žádná větší kolize.

Mnohem komplikovanější ale bývá  vztah s tchyní. Jaká je ta vaše? A dejte si pozor, ne všechny kamarádky jsou takhle prima.

Reklama

Související témata:

Načítám