Hlavní obsah

Která vůně nejvíc vzrušuje muže a která ženy?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušenosti s aromaterapeutickými postupy jsou staré tisíce let a poprvé se patrně uplatňovaly ve staré Číně. Již kdysi se vědělo, jak navodit erotickou atmosféru a být blíž k extázi. Chcete to taky zažít? Pak musíte vědět, jakým esenciálním olejem provonět byt, nebo který druh se hodí pro masáže. Sveďte svého partnera!

Článek

„Umění svádění? Staří Arabové byli v tomto oboru skutečnými průkopníky. Objevili mnoho způsobů, jimiž lze získávat vonné výtažky z mnohých aromatických rostlin a pižmo z pohlavních žláz cibetek a jelení zvěře,“ popisuje anglická sexuální poradkyně, spisovatelka a autorka příruček pro dospělé Linda Sonntag, s tím, že umění využívat vonných látek se každý může naučit i dnes.

„Vždy máte možnost vyzkoušet si na svém milenci či milence smyslné oleje v domácích podmínkách – a využít jich k úplné tělesné i duševní očistě a navození pocitu blaženosti. Tyto účinné přípravky se dají použít při smyslných masážích, při koupeli i v ložnici, zapálíte-li si aromalampu,“ objasňuje výše uvedená guru ve své příručce „Senzační sex“ a dodává, že doposud se přesně neví, jak ve skutečnosti výtažky a vonné olejíčky působí.

Lampa, nebo masáž

Pokud se rozhodnete použít éterický olej k masáži partnera, nepoužívejte ho neředěný, ale smíchejte ho s jiným olejem, nejlépe kokosovým nebo olivovým. Jednak budete mít více materiálu, ale hlavně se olej bude lépe zapracovávat do pokožky.

Dáte-li přednost použití aromalampy či některého z druhů difuzéru pro voňavý byt, zřeďte olejíček pro změnu vodou, aby se směs lépe odpařovala. Vůně se přenese z nosu do mozku, ten pak vůni zaregistruje a vyvolá impulzy – negativní, nebo pozitivní. Mezi druhé jmenované patří právě i vzpruha libida a erotická nálada. Tak si neváhejte nějakou tu lahvičku v rámci podpory milostného života obstarat. Ztlumte světlo, zapalte svíčky a zapněte příjemnou hudbu. Smyslná vůně éterických olejů se postará o zbytek. Z čeho se dá vybírat?

Foto: New Africa, Shutterstock.com

V momentě, když dorazí informace o smyslné vůni přes nos do mozku, tělo i mysl na to zareagují Foto: New Africa, Shutterstock.com

Jasmín pro ženy, mandarinka pro muže

Pro svádění partnera je asi nejvhodnější ylang-ylang, jehož výtažek se používá k přípravě nápojů lásky. Ale zdaleka není sám. Zvlášť ženy uvolňuje a eroticky povzbuzuje jasmín, levandule a růže, která má účinky jak posilující, tak afrodiziakální. Milovat ji budete i proto, že působí dobře na stárnoucí pokožku a zlepšuje dýchání. Tím tedy naladíte sebe. Mužům je zase příjemné svěží aroma citronu nebo mandarinky.

Mezi méně známá esenciální afrodiziaka patří pačule. Pro flirt a erotickou náladu se hodí také santalové dřevo. Tato pižmová vůně zvyšuje sexuální vnímavost a může vás i milence uvést do jakéhosi blaženého transu. A v podstatě je jedno, jestli s její pomocí provoníte celý byt, přidáte ji do horké lázně, nebo vsadíte spíš na dotek a masáž. Aspoň tak to vidí i britská sexuální koučka Sally Bishop.

Podceňovaný čich

„Často se zapomíná na to, že jeden z našich smyslů, a to čich, má i v moderní době velký vliv na sexuální vzrušení. A to je velká škoda. I vy můžete s partnerem prožít eroticky povznášející večer. Pro tyto účely přimíchejte do trochy olivového oleje 10 až 15 kapek nějakého éterického oleje a touto směsí promasírujte milenci ztuhlý krk,“ píše Sally Bishop v publikaci „Sexuální inspirace“ a doporučuje méně používaný éterický olej z pepře nebo palisandru.

Vstup zakázán

„Při masírování éterickými oleji se střídejte, masírujte jeden druhého. Nechte partnera, aby si pohodlně lehl na záda. Pod krk mu k podepření hlavy dejte srolovaný ručník. Po celou dobu ponechávejte jednu ruku na jeho těle, abyste nepřerušili kontinuitu masáže a přímého osobního kontaktu,“ uzavírá Sally Bishop. Takže, nádech a výdech. Cítíte to erotično?

Jak využít oleje?

  • Pár kapek dejte společně s vodou do aromalampičky nebo difuzéru.
  • Pro smyslné provonění domova aplikujte také na potpourri.
  • Smíchejte s nosným rostlinným olejem (olivovým či kokosovým) a použijte na masáže.
  • Osvěžte s nimi i prádlo. Stačí pár kapek do neutrálního pracího gelu nebo přímo do aviváže.
  • Přidejte si pár kapek do koupele, samozřejmě společné.

A co vy, používáte éterické oleje v rámci svádění a předehry?

Načítám