Hlavní obsah
4,3
(6)
Foto: Dani Vincek, Shutterstock.com

Foto: Dani Vincek, Shutterstock.com

Držíte dietu a chcete zkusit něco netradičního? Máme pro vás skvělý recept na zdravý oběd i večeři, který navíc potěší i vaše chuťové buňky! Vyzkoušejte marinovaného tuňáka s okurkovými nudlemi a avokádovou omáčkou!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Na steak bude třeba
  • 600 g tuňáka
  • 1 ks avokáda
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 lžíce čerstvého koriandru
  • 1 špetka soli
  • 1,5 lžíce limetkové šťávy
  • 1 špetka pepře
  • 3 ks salátové okurky
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1/4 hrnku sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 ks jarní cibulky
Článek

01.

Na pánvi bez tuku osmahněte sezamová semínka.

02.

Smíchejte 2 lžičky opečených sezamových semínek se sezamovým olejem, sójovou omáčkou s nízkým obsahem soli, přidejte 1 lžíci rýžového octa a na drobno nakrájenou jarní cibulku.

03.

Tuňáka obalte v marinádě, vložte do mikrotenového sáčku a nechte uležet ideálně přes noc, minimálně však dvě hodiny. Pak vyjměte, vložte do pečicí nádoby a pečte na 180 stupňů do změknutí, asi 25 minut. 

04.

Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte ho na drobno. Přidejte nakrájenou chilli papričku, koriandr, zakápněte limetkovou šťávou, opepřete, osolte a míchejte, dokud nebude směs krémovitá. 

05.

Omyjte 2–3 okurky a na spiralizéru či škrabkou z nich vytvořte nudle. Osušte je a smíchejte s avokádovou omáčkou. Na nudlovou směs přidejte steak z tuňáka a konzumujte teplé. 

Máte rádi recepty z mořských ryb?

Reklama

Související témata:

Načítám