Hlavní obsah

Hubněte s námi: Ahi tuňák s avokádem a okurkovými nudlemi

Hodnocení:
(4)
Foto: Dani Vincek, Shutterstock.com
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
střední

Držíte dietu a chcete zkusit něco netradičního? Máme pro vás skvělý recept na zdravý oběd i večeři, který navíc potěší i vaše chuťové buňky! Vyzkoušejte marinovaného tuňáka s okurkovými nudlemi a avokádovou omáčkou!

Ingredience pro:
3 porce
Na steak bude třeba
  • 600 g steaku z tuňáka
  • 1 ks avokáda
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 lžíce čerstvého koriandru
  • 1 špetka soli
  • 1.5 lžíce limetkové šťávy
  • 1 špetka pepře
  • 3 ks salátové okurky
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1/4 hrnku sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 ks jarní cibulky
Článek

Krok 1: Na pánvi bez tuku osmahněte sezamová semínka.

Krok 2: Smíchejte 2 lžičky opečených sezamových semínek se sezamovým olejem, sójovou omáčkou s nízkým obsahem soli, přidejte 1 lžíci rýžového octa a na drobno nakrájenou jarní cibulku.

Krok 3: Tuňáka obalte v marinádě, vložte do mikrotenového sáčku a nechte uležet ideálně přes noc, minimálně však dvě hodiny. Pak vyjměte, vložte do pečicí nádoby a pečte na 180 stupňů do změknutí, asi 25 minut. 

Krok 4: Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte ho na drobno. Přidejte nakrájenou chilli papričku, koriandr, zakápněte limetkovou šťávou, opepřete, osolte a míchejte, dokud nebude směs krémovitá. 

Krok 5: Omyjte 23 okurky a na spiralizéru či škrabkou z nich vytvořte nudle. Osušte je a smíchejte s avokádovou omáčkou. Na nudlovou směs přidejte steak z tuňáka a konzumujte teplé. 

Máte rádi recepty z mořských ryb?

ynezorPumanzeSaNyknalC