Hlavní obsah

Aréna mužů: Odpustit ženě nevěru? Ano, nebo ne?

Foto: Thinkstock

Jak se muži stavějí k případné nevěře partnerky? To nám prozradili v dnešní Aréně mužů!Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra. I jedno uklouznutí dokáže vztah narušit na několik let. Jak to mají postavené muži? Dokážou ji ženám odpustit, nebo vůbec ne? Zeptali jsme se jich!

Článek

Umí muži odpustit nevěru, nebo pachuť zrady zůstává zaryta pod kůží po celou dobu trvání vztahu, třeba až do smrti? Další téma pro naši Arénu mužů! Jak to vidí ti, kteří se nebojí na citlivou otázku odpovědět?

Ladislav Jenšík (27 let), osobní trenér a hráč amerického fotbalu:„Myslím si, že svět není černý ani bílý. Nic a nikdo není perfektní. Pokud bych na nevěru přišel, bylo by to pro mě velké zklamání a ztráta důvěry, která se nabývá už jen těžko zpět, ale na druhé straně – je to něco, co by vám zničilo dlouhodobý vztah, který jste tak dlouho budovali a který za to stál?

Myslím si, že pokud víte, že to nebylo nic vážného, měla by přijít rozhodně druhá šance, které povede k razantní změně k lepšímu jak u toho, co byl nevěrný, tak i u vás. V rozhodnutí byste se neměli plácat měsíce, nebo dokonce roky, ušetříte se trápení. Pokud odpustíte, nevěra by neměla být nikdy zapomenuta a také rozhodně v žádném případě připomínána. Určitě bych nevsázel na divokou kartu dvakrát."

Míra Hejda (30 let), moderátor: „Určitě záleží na okolnostech. Člověk by rád řekl striktně, že ne, ale pokud by byla způsobena částečně i jeho vinou a oba by měli chuť to napravit, asi odpustil. Odpustil, ale nezapomněl."

Václav Junek (21 let), student:„Jestli bych někdy odpustil nevěru? Nedá se jednoznačně říct jestli ano, nebo ne. Zatím – nebo alespoň o tom nevím – jsem se do takovéto šlamastyky nedostal, ale pokud by se tak stalo, snažil bych se zjistit důvod nevěry. Dalšími faktory by byl dosavadní vztah mezi mnou a provinilou a také situace, za které k nevěře došlo."

Pavel Dolejška (24 let), kouzelník:„Moje odpověď bude stručná a suchá, jsem v tomto ohledu stará škola. Neodpustil, jelikož mi přijde, že se jedná o ztrátu důvěry v člověka, kterému právě tolik věříte.

Samozřejmě znám spoustu lidí, co si je schopná toto ve vztahu odpustit, odvíjí se to od vážnosti vztahu a podmínek, které si dva lidé stanoví, ale pokud bych žil v tom, že oba ten vztah vnímáme vážně, budujeme spolu budoucnost na základě nějaké důvěry, je to pro mě znak toho, že ten člověk není ten pravý nebo není v našem vztahu něco v pořádku. Ale je to selhání, které se nedá asi moc odpustit. Nicméně člověk nikdy neví, v jaké situaci se může ocitnout, takže říct ,nikdy' se stejně nedá..."

A jak to máte postavené vy? Odpustit? Neodpustit? Kdy ano? Kdy ne? Zapojte se do diskuse!

Načítám