Hlavní obsah

Arogance první dámy: Co provedla Melania Trump tentokrát?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě nedávno se všichni ptali, kde Melania Trump (48) je, a nyní by ji raději neviděli. Na návštěvu Texasu, kde jsou odebrané malé děti imigrantů, si oblékla kabát s nápisem „I really don´t care, do U?“ (Vážně mě to nezajímá). A to není první faux pas, kterého se dopustila.

Článek

Existuje snad tisíc důvodů, proč si první dáma Spojených států amerických oblékla na setkání s dětmi imigrantů kabát s nápisem „I really don´t care, do U?“ (Vážně mě to nezajímá). Bohužel všechny ty důvody jsou stejně hloupé. V posledních dnech se totiž nemluví o ničem jiném než o tom, že děti, které jsou na hranicích Mexika a Spojených států odebírány rodičům, kteří se snaží nelegálně překročit čáru, zde živoří v hrozných podmínkách. Jedním z velkých kritiků tohoto nařízení svého manžela byla i samotná Melania.

Nepovedený žertík

Co postrádá logiku, je, proč si první dáma na návštěvu těchto dětí oblékla kabát hlásající, že je jí to jedno. Jasně, člověk si může nosit, co chce, ale pokud jste první dáma Spojených států (vlastně jakákoliv první dáma), asi byste měla více přemýšlet nad tím, jestli zvolený outfit nebude mít hlubší význam. „Je to jen kabát, není tam opravdu skrytý žádný vzkaz. Po dnešní důležité návštěvě Texasu doufám, že tohle nebude jediné, o čem se bude hovořit,“ napsala tisková mluvčí první dámy. Podle Donalda Trumpa (72) to byl odkaz na fake news, které se toho zajisté chytnou. No, to nebyl moc podařený vtípek.

Foto: Profimedia.cz

Co všechno ji vlastně nezajímá? Foto: Profimedia.cz

Tenisky? No fuj!

Není to ale poprvé, co Melania svým outfitem zdvihla vlnu pohoršení. Na konci srpna loňského roku jela se svým manželem navštívit oblast zasaženou hurikánem Harvey, jednou z nejhorších bouří v historii Ameriky, při které zemřelo několik lidí a tisíce přišly o domov. A jako správná dáma vyrazila v lodičkách na jehlovém podpatku. Působilo to tak, že tragédie první dámu vůbec nezajímá a na místo se vydala jen proto, že se to sluší. Její krásné boty na jehlovém podpatku vysílaly jasný vzkaz – nečekejte, že my se budeme procházet bahnem či nějakou sutí! To její muž byl oblečen mnohem vhodněji.

Foto: Profimedia.cz

Znáte vůbec lepší obutí do míst postižených hurikánem, kde je to samá suť a bahno, než boty na jehlovém podpatku?Foto: Profimedia.cz

Kabát za všechny prachy

Pod palbu kritiků se kvůli oblečení přitom dostala už o tři měsíce dříve, když doprovázela prezidenta USA na summit G7 na Sicílii. Ukázala se tam v květinovém 3D kabátku od značky Dolce & Gabanna, jehož cena je 51 000 dolarů (v přepočtu zhruba 1 150 000 korun). Místo toho, aby se snažila přiblížit lidu, jak by to první dáma měla dělat, vyčuhuje a povyšuje se nad ně. Tak to alespoň mnozí chápou a jí to na oblíbenosti moc nepřidá.

Foto: Profimedia.cz

Je vhodné, aby se první dáma USA předváděla v kabátku v přepočtu za více než milion korun?Foto: Profimedia.cz

Nevhodná kombinace? Růžová a mašle!

Ačkoliv je Melania Trump považována za jednu z nejstylovějších žen světa, občas prostě přešlápne, bohužel v jejím případě to nemá vliv pouze na ní samotnou, ale i celý prezidentský úřad, který by se měl těšit úcty, nikoliv pohrdání. To vše ale odstartovala už během prezidentské kampaně. Na jeden z televizních duelů mezi jejím mužem a protikandidátkou Hillary Clinton (70) Melania přišla v zářivě růžové halence Gucci s velkou mašlí. Nikoliv s pohoršením, ale spíše s posměchem svět tehdy sledoval, jak na sebe strhává pozornost, namísto toho, aby ji nechala prezidentským kandidátům. A jak svou růžovou aurou kolem sebe snižuje vážnost akce.

Foto: Profimedia.cz

Na růžové blůzce s mašlí není rozhodně nic špatného, pokud ji zvolíte pro vhodnou příležitost Foto: Profimedia.cz

Těžko říct, zda jsou všechny outifity Melanie Trump tak rafinované, že jimi skutečně vyjadřuje to, co si o své roli první dámy myslí, anebo jen nosí, co se jí líbí, aniž by nad tím více přemýšlela. V každém případě, jestli ani kabát za padesát tisíc, ani lodičky ve městě zdevastovaném hurikánem ji nepřiměly k tomu více se zamýšlet nad tím, co si oblékne, snad kabát s heslem, že ji to vůbec nezajímá, ano. Anebo je to možná právě odpověď na všechno.

Myslíte si, že kabát s tímto nápisem byl skutečně jen náhoda?

Reklama

Načítám